MENU

Έργα υποδομών ύψους 387 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Τουρισμού

Αναβάθμιση χιονοδρομικών, ορειβατικών καταφυγίων, λιμανιών και παραλιών

Χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής.

Το γεγονός αυτό δεν σταματά τις δράσεις και πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, επεσήμανε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσιάζοντας στοιχεία από την πορεία του προγράμματος και των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού ύψους 387 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα:

Αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων: Υποβλήθηκαν 16 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους περί τα 149 εκ. €. και ήδη έχουν εγκριθεί 4 αιτήματα.

Αναβάθμιση υποδομών σε τουριστικούς λιμένες: Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια από φορείς διαχείρισης συνολικού ύψους περί τα €182 εκ ευρώ, και ήδη έχουν εγκριθεί εννέα (9) αιτήσεις ενίσχυσης, ενώ η αξιολόγηση συνεχίζεται

Αναβάθμιση των ορειβατικών καταφυγίων: Κατατέθηκαν επτά αιτήσεις ενίσχυσης, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης.

Βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες: Υποβλήθηκαν εκατόν εξήντα επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 31 εκ. € περίπου.

Εντός του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για τη σύσταση και λειτουργία Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών με σκοπό την πιο αποδοτική διακυβέρνηση των προορισμών της χώρας.

Τέλος σύντομα θα δημοσιευτεί και η διακήρυξη για τη μελέτη για τον τουρισμό τρίτης ηλικίας, τη στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού υγείας, και την ανάπτυξη στρατηγικής για την αξιοποίηση ιαματικών φυσικών πόρων.

Σχετικά Άρθρα