MENU

Νέο εργαλείο για την κατανόηση της κοινωνικής προόδου στην Ευρώπη

Απευθείας πρόσβαση στο σύνολο δεδομένων της Eurostat

Νέο εργαλείο οπτικοποίησης που θα βοηθά όποιον επιθυμεί να παρακολουθεί το πώς προχωρούν οι χώρες σε βασικούς τομείς που υποστηρίζουν τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, διαθέτει πλέον ο κοινωνικός πίνακας αποτελεσμάτων της Eurostat.

Οι 20 κατευθυντήριες αρχές του Πυλώνα ανοίγουν το δρόμο για μια ισχυρή, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνική Ευρώπη στον 21ο αιώνα.

Ο πίνακας αποτελεσμάτων διαρθρώνεται γύρω από τα τρία κεφάλαια του πυλώνα: ίσες ευκαιρίες, δίκαιες συνθήκες εργασίας και κοινωνική προστασία και ένταξη.

Τόσο οι τίτλοι όσο και οι δευτερεύοντες δείκτες είναι διαθέσιμοι για μια βαθύτερη κατανόηση αυτών των τομέων.

Με αυτό το εργαλείο, μπορεί κάποιος να επιλέξει στατιστικούς δείκτες για να συγκρίνει τις βαθμολογίες μεταξύ των χωρών της ΕΕ και της ΕΖΕΣ, να προσαρμόσει οπτικοποιήσεις, να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο δεδομένων απευθείας στον ιστότοπο της Eurostat και να διαβάσει τα συνοδευτικά άρθρα

Το εργαλείο οπτικοποίησης του πίνακα αποτελεσμάτων έχει σχεδιαστεί για εύκολη κοινή χρήση και λήψη γραφημάτων, καθιστώντας το μια πολύτιμη πηγή για όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει και να επικοινωνήσει την κοινωνική πρόοδο στην Ευρώπη.

Υπογραμμίζεται ότι ενημερώνεται αυτόματα όταν νέα ή αναθεωρημένα δεδομένα γίνονται διαθέσιμα στη βάση δεδομένων της Eurostat, διασφαλίζοντας ότι αντικατοπτρίζει πάντα την πιο ενημερωμένη εικόνα.

Σχετικά Άρθρα