MENU

Στα ύψη η κρουαζιέρα –  5.500 αφίξεις πλοίων και 6 εκατ. επιβάτες

Χρειάζονται μέτρα για τη διαχείριση του συνωστισμού σε λιμάνια και τουριστικούς προορισμούς, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, με πάνω από 6 εκατ. επιβάτες οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας με 5.500 κρουαζιερόπλοια, όπως επισημαίνει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρουαζιέρα στην Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά αλματώδους ανάπτυξης, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και δημιουργώντας νέες προκλήσεις για τη διαχείριση της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης.

Ωστόσο οι εντυπωσιακοί αριθμοί αναδεικνύουν και τις πιεστικές ανάγκες για βελτίωση των υποδομών και της διαχείρισης. Το 2023 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για την ελληνική κρουαζιέρα, με 5.230 αφίξεις και πάνω από 7 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που σημείωσε αύξηση κατά 2,3 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ).

Μέτρα για τον συνωστισμό

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, με αυτές τις τάσεις να συνεχίζονται, η χώρα πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα, λαμβάνοντας μέτρα που θα αποτρέψουν τη δημιουργία συνωστισμού στα λιμάνια και τους τουριστικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα