MENU

Στο πλευρό των καταναλωτών και τον Σεπτέμβριο ο Ήρων – Σταθερές τιμές στο ρεύμα για τρίτο σερί μήνα

Μεγάλη ανάσα για τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται καθημερινά

Σημαντική ανάσα στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται σε καθημερινή βάση, δίνει ο Ήρων με τη διατήρηση των τιμών ρεύματος αμετάβλητες και τον Σεπτέμβριο. Για τρίτο συνεχόμενο μήνα ,κρατά σταθερές τις τιμές στο ειδικό τιμολόγιο, προστατεύοντας τους καταναλωτές στο ρεύμα.

Επιπλέον, αν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίσει να δώσει κρατική επιδότηση και το Σεπτέμβριο, οι καταναλωτές θα επωφεληθούν ισόποσα.

Ο ΗΡΩΝ, με αυτήν την πρωτοβουλία του για συγκράτηση των τιμών του ρεύματος, δημιουργεί ανάχωμα στην ακρίβεια κι αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση του στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και σιγουριάς με τους καταναλωτές.

Επιδοτήσεις και τον Σεπτέμβριο

Στήριξη στους καταναλωτές μέσω επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχίσει να προσφέρει η κυβέρνηση και τον Σεπτέμβριο, όπως τόνισε ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 ο κ. Σκυλακάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θεωρούμε ότι η τιμή αυτή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μία μικρή ενίσχυση. Εμείς έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων».

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι χθεσινές (29/8) δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Παύλου Μαρινάκη. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο κάθε μήνα και σε περίπτωση που χρειαστεί (όχι για τον Σεπτέμβριο), σε συνέχεια των 13 δισ. που έχουν δοθεί για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διατήρηση των υψηλών τιμών ρεύματος και τον Σεπτέμβριο

Όπως έγραψε και το energodromio.gr στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα του Ιουλίου προδιαγράφεται ότι θα κλείσει η χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο, προμηνύοντας διατήρηση των αυξημένων χρεώσεων στα ειδικά (πράσινα) τιμολόγια και τον Σεπτέμβριο.

Η χονδρεμπορική μέχρι σήμερα διαμορφώνεται στα 125,3 ευρώ/MWh, μειωμένη ελαφρώς κατά 10 ευρώ/MWh ή 7% σε ποσοστιαία βάση σε σχέση με τον περασμένο μήνα, κατά τον οποίον καταγράφηκε υψηλό έτους με 135,18 ευρώ/MWh.

Η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια που παραμένει σε παραπλήσια επίπεδα με τον Ιούλιο φαίνεται ότι διατηρεί τις «φουσκωμένες» τιμές στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη πιο ακριβή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πίσω μόνο από την Ιταλία και τη Μάλτα.

Σχετικά Άρθρα