MENU

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση ενός σπιτιού – Η μέση δαπάνη για κουζίνα και μπάνιο

Οδηγίες που θα σας βοηθήσουν με το budget

Το κόστος ανακαίνισης του σπιτιού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος “πονοκέφαλος” για τον ιδιοκτήτη μετά την ολοκλήρωση της αγοράς του.

Πόσο κοστίζει, όμως, η ανακαίνιση ενός σπιτιού; Το να γνωρίζετε τα μεγέθη εκ των προτέρων είναι ζωτικής σημασίας, για να μην καταλήξετε με σχέδια που ξεπερνούν τον προϋπολογισμό σας.

Στο πλαίσιο αυτό ακολουθεί λεπτομερή ανάλυση για το πόσο θα σας στοιχίσει η αναβάθμιση της κατοικίας σας, συμπεριλαμβανομένου του μέσου κόστους ανακαίνισης και την πιθανή απόδοση επένδυσης (ROI).

Μέσο κόστος ανακαίνισης σπιτιού

Το ακριβές κόστος για την ανακαίνιση ενός σπιτιού θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά του μέτρα, την περιοχή στην οποία μένετε και την έκταση των εργασιών που απαιτείται για τη μεταμόρφωσή του. Ο Than Merrill, ιδρυτής του FortuneBuilders.com, δίνει μια εκτίμηση για το που κυμαίνεται το μέσο κόστος που σχετίζεται με διαφορετικές ανακατασκευές:

Χαμηλό (25.000 δολ έως 45.000 δολ): Μια μικρή ανακαίνιση πιθανότατα θα περιλαμβάνει εσωτερική και εξωτερική βαφή, μικρές επισκευές (όπως φινίρισμα ντουλαπιών) και νέο εξωραϊσμό.

Μεσαίο (46.000 δολ έως 75.000 δολ): Μια πιο εκτενής ανακαίνιση θα περιλαμβάνει τις αναβαθμίσεις χαμηλού κόστους, συν μια συνολική ανακαίνιση κουζίνας (ανάλογα με τις συσκευές) και μια μικρή ανακαίνιση μπάνιου.

Υψηλό (76.000 δολ και άνω): Περιλαμβάνει αναβαθμίσεις χαμηλού και μεσαίου κόστους, καθώς και επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων θεμελίωσης και προβλημάτων στέγης και γραμμής αποχέτευσης.

Το μεγαλύτερο κόστος ανακαίνισης σπιτιού

Σίγουρα, ο χρωματισμός μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο σε μια ανακαίνιση, αλλά σε σχέση με εργασίες που αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Τη μερίδα του λέοντος στο κόστος διεκδικούν οι συσκευές και τα ντουλάπια σε αυτά τα δωμάτια. Τι μπορούν να αναμένουν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού όσον αφορά τον εθνικό μέσο όρο του κόστους ανακαίνισης σπιτιού, σύμφωνα με το Remodeling.com και το HomeAdvisor.com.

Κουζίνα: Το εθνικό μέσο κόστος μιας ανακαίνισης κουζίνας είναι 27.492 δολ. Εάν μια κουζίνα χρειάζεται μόνο μικρές αναβαθμίσεις, η ανακαίνιση θα πρέπει να ξεκινά από περίπου 10.000 δολ. Η πλήρης ανακαίνιση μπορεί να ξεπεράσει τα 79.982 δολ, ανάλογα με την ποιότητα των υλικών και των συσκευών που έχουν εγκατασταθεί.

Μπάνιο: Μια ανακαίνιση μπάνιου μεσαίας κατηγορίας κοστίζει συνήθως περίπου 25.251 δολ και ξεπερνά τα 78.840 δολ για έναν πολυτελή ανασχεδιασμό.

Νέα οροφή: Το κόστος ανέρχεται περίπου στα 30.680 δολ.

Νέοι όροφοι: Ίσως θέλετε να ολοκληρώσετε την ανακαίνισή σας προσθέτοντας νέους ορόφους. Η εγκατάσταση νέων ξύλινων δαπέδων θα κοστίσει μεταξύ 2.474 και 7.031 δολαρίων, ενώ το laminate, το οποίο είναι λιγότερο ακριβό, θα στοιχίσει από 1.472 έως 4.638 δολάρια. Φυσικά, το ακριβές κόστος θα εξαρτηθεί από το πόσα τετραγωνικά μέτρα καλύπτει η κουζίνα.

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις: Εάν αντικαθιστάτε έναν παλιό πίνακα (και μια παλιά καλωδίωση ενός σπιτιού) ως μέρος της ανακαίνισής σας, περιμένετε να δαπανήσετε 3.000 έως 5.000 δολ.

Αντικατάσταση πλαισίου: Κάθε μεγάλη ανακαίνιση περιλαμβάνει εξωτερική αναβάθμιση. Η τοποθέτηση νέας εξωτερικής επένδυσης στο σπίτι σας κοστίζει κατά μέσο όρο 20.619 δολ.

Αντικατάσταση κουφωμάτων: Εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε παράθυρα και κουφώματα για να εξοικονομήσετε ενέργεια, το κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 21.264 δολ (βινύλιο) και 25.799 δολ (ξύλο).
Ο εργολάβος: Εκτός αν σκοπεύετε να επιβλέψετε μόνοι σας την ανακαίνιση, ο προϋπολογισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει το κόστος ενός εργολάβου.

Συνήθως χρεώνουν το 10% έως το 15% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. Έτσι, για μια ανακαίνιση 50.000 δολ, περιμένετε να πληρώσετε έναν εργολάβο 5.000 δολ έως 7.500 δολ.
Ένας εύκολος τρόπος για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να εξοικονομήσουν χρήματα για την ανακαίνιση σπιτιού είναι να διαπραγματευτούν να πληρώσουν το πραγματικό κόστος κατασκευής για τα υλικά φινιρίσματος, λέει ο Jesse Fowler, πρόεδρος της Tellus Build, μιας πράσινης εταιρείας προσαρμοσμένης κατασκευής στις κομητείες του Λος Άντζελες και της Σάντα Μπάρμπαρα.

Κόστος ανακαίνισης σπιτιού και απόδοση επένδυσης (ROI)

Οι μαγικές λέξεις που κάνουν πιο υποφερτό το κόστος για τον ιδιοκτήτη, είναι η απόδοση της επένδυσης αν πουλήσετε ποτέ το σπίτι σας.

Μια τυπική ανακαίνιση κουζίνας μεσαίας κατηγορίας αποδίδει συνήθως 96% απόδοση επένδυσης. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να προχωρήσετε σε μεγάλο βαθμό με μια σημαντική, πολυτελή αναδιαμόρφωση, μπορείτε να περιμένετε μόνο απόδοση επένδυσης 49%.

Εν τω μεταξύ, μια ανακαίνιση μπάνιου μεσαίας κατηγορίας αποδίδει 74%, με το ποσοστό αυτό να πέφτει στο 45% για μια πολυτελή αναδιαμόρφωση.

Σχετικά Άρθρα