MENU

Στις μεταφορές εμπορευμάτων «ποντάρει» η Σ. Αραβία

Στόχος να μετατραπεί σε κέντρο logistics

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σε διερευνητικές συνομιλίες για αγορά αεροσκαφών από Boeing και Airbus για μια νέα αεροπορική εταιρεία εμπορευμάτων, καθώς θέλει να μετατρέψει το βασίλειο σε κόμβο logistics για να ανταγωνιστεί το Ντουμπάι και τη Ντόχα.

Η επιχείρηση μεταφοράς φορτίου θα εξυπηρετούσε την αεροπορική εταιρεία Saudia και την startup Riyadh Air. Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με κατασκευαστές αεροπλάνων όσο και με εκμισθωτές για την απόκτηση των μοντέλων Boeing 777 και Airbus A350.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και το ταμείο μπορεί τελικά να αποφασίσει να καθυστερήσει ή να καταργήσει τα σχέδια.

Όπως και οι ανταγωνιστές της στον Περσικό Κόλπο, η Σαουδική Αραβία θέλει να επωφεληθεί από τη θέση της σε ένα παγκόσμιο σταυροδρόμι που συνδέει την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές.

Οι αποστολές αεροπορικών φορτίων αυξήθηκαν 14% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τον έβδομο συνεχόμενο μήνα με αύξηση 10% ή μεγαλύτερη, σύμφωνα με τον όμιλο βιομηχανίας της International Air Transport Association.

Σχετικά Άρθρα