MENU

Αύξηση 21% στις διεθνείς πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιούλιο

Τα EV - είτε πλήρως ηλεκτρικά (BEV) είτε plug-in υβριδικά (PHEV) - που πωλήθηκαν παγκοσμίως ήταν 1,35 εκατομμύρια

Οι παγκόσμιες πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 21% ετησίως τον Ιούλιο, χάρη στην ισχυρότερη ανάπτυξη της Κίνας φέτος και παρά τη μείωση της ζήτησης στην Ευρώπη.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η MG Motor, που ανήκει στην κινεζική SAIC Motor Corp, αναμένει να πληγεί περισσότερο από τους προσωρινούς δασμούς που επιβάλλονται στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα, δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής δεδομένων της Rho Motion, Τσαρλς Λέστερ.

Ο αντίκτυπος των δασμών θα πρέπει να είναι μικρότερος στην Tesla, η οποία μπορεί να παράγει στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο, και στον κινεζικό γίγαντα EV BYD, του οποίου η παρουσία στην Ευρώπη παραμένει μικρή, είπε ο Lester.

Τα EV – είτε πλήρως ηλεκτρικά (BEV) είτε plug-in υβριδικά (PHEV) – που πωλήθηκαν παγκοσμίως ήταν 1,35 εκατομμύρια τον Ιούλιο, εκ των οποίων τα 0,88 εκατομμύρια ήταν στην Κίνα, όπου αυξήθηκαν κατά 31% από έτος σε έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία. Τα PHEV που πωλήθηκαν στην Κίνα τους πρώτους επτά μήνες του 2024 αυξήθηκαν κατά 70% από πέρυσι.

Η BYD, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας και του κόσμου, ανέφερε την ίδια περίοδο αύξηση 13% και 44% στις παγκόσμιες πωλήσεις BEV και PHEV, αντίστοιχα.

Στην Ευρώπη, οι μηνιαίες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7,8% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τα στοιχεία του έτους έως το 2023. Στους επτά μήνες έως τον Ιούλιο, μειώθηκαν κατά 12% στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της ΕΕ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, οι πωλήσεις EV αυξήθηκαν κατά 7,1% τον Ιούλιο.

Σχετικά Άρθρα