MENU

«Ντυμένος» με σκαλωσιές ο πύργος του ΟΤΕ – Εργασίες στην εξωτερική όψη

Η στατικότητα του πύργου δεν αμφισβητείται ούτε στο ελάχιστο σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας

Περιστοιχισμένος από σκαλωσιές αναμένεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πύργος του ΟΤΕ, καθώς κατά τους επόμενους μήνες στο εμβληματικό κτήριο, που δεσπόζει από το 1970 στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo AE, θα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης μικρών φθορών, όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής.

«Στο πλαίσιο της ανανέωσης της συμφωνίας (χρήσης του πύργου) με τον ΟΤΕ μετά από 12 χρόνια, συζητήθηκαν οι εργασίες, που αφορούν αποκατάσταση μικρών φθορών, βαψίματα κτλ. Προφανώς η στατικότητα του πύργου δεν αμφισβητείται ούτε στο ελάχιστο, οι εργασίες αφορούν την εξωτερική όψη του κτηρίου, που κλείνει φέτος 54 χρόνια από την κατασκευή του και πιθανότατα ο πύργος θα μείνει “σκαλωμένος” κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ» εξήγησε ο κ.Τσαξιρλής και πρόσθεσε ότι η περιστρεφόμενη καφετέρια στον τελευταίο όροφο του πύργου λειτουργεί κανονικά -και θα λειτουργεί και κατά τη διάρκεια της 88ης ΔΕΘ.
Κατά τον κ. Τσαξιρλή, τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του 2024, ενώ η τελευταία φορά που ο πύργος «ντύθηκε» με σκαλωσιές και προστατευτικές λινάτσες για την πραγματοποίηση αντίστοιχων εργασιών ήταν πριν από περίπου 20 χρόνια, το 2005-2006. Μάλιστα, οι σκαλωσιές που θα τον περιστοιχίζουν δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν …δημιουργικά, για την ανάρτηση διαφημιστικών μηνυμάτων, κυρίως του ΟΤΕ, κατά της διάρκεια της 88ης ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα