MENU

Φιλελεύθερος: Υπέρ του «Great Sea Interconnector» τάσσεται η ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου εκτιμά ότι το έργο θα συμβάλλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της χώρας

Υπέρ της δημόσιας στήριξης του έργου Great Sea Interconnector τάσσεται η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου».

Σε χθεσινό της (5/8) υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΟΕΒ τονίζει ότι το έργο θα συμβάλλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της χώρας και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και διασφαλισμένο ως προς την ανάκτηση των εξόδων του και την απόδοση των κεφαλαίων του δεν μπορεί να θεωρείται μη βιώσιμο.

Στην κατακλείδα του υπομνήματος της ΟΕΒ προς τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, καταγράφονται και τα εξής: «Έχουμε την ευκαιρία να άρουμε την ενεργειακή μας απομόνωση, να μπούμε στην πορεία προς ισορρόπηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας με τον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρώπης, να γίνουμε σημαντικοί για τους εταίρους μας στην ΕΕ και να αναδείξουμε έμπρακτα και τον περιφερειακό μας ρόλο. Μόνο οφέλη για την χώρα μας, τις επιχειρήσεις και για τους πολίτες μπορεί να φέρει μελλοντικά η διασύνδεση. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία».

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το υπόμνημα της ΟΕΒ πέντε μέρες πριν την απόφαση της ΡΑΕΚ (9 Αυγούστου) και το κατά πόσο θα δεχθεί την ένσταση του ΑΔΜΗΕ και θα εγκρίνει τελικά τη χρέωση των καταναλωτών από 1/1/2025, είναι δυνατό να θεωρηθεί ως άσκηση πίεσης προς τη ΡΑΕΚ για να συναινέσει στην υπαναχώρηση.

Σχετικά Άρθρα