MENU

Η καλύτερη πολιτεία στις ΗΠΑ για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος το 2024

Σύμφωνα με τη λίστα της Bankrate

Με μήκος περίπου 96 μίλια και πλάτος 35 μίλια, το Ντελαγουέρ κατατάσσεται ως η Νο 1 πολιτεία για να συνταξιοδοτηθεί κανείς φέτος, σύμφωνα με τη λίστα του Bankrate. Πέρυσι, κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από την Αϊόβα.

Για τη διαμόρφωση της κατάταξης, η Bankrate ανέλυσε στοιχεία από διάφορες πηγές, όπως το Tax Foundation, το Συμβούλιο Κοινοτικών και Οικονομικών Ερευνών, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Η Bankrate αξιολόγησε και τις 50 πολιτείες σε πέντε σταθμισμένες κατηγορίες:

  • Προσιτότητα (40%): Περιλαμβάνει παράγοντες όπως το κόστος διαβίωσης και τους πολιτειακούς και τοπικούς συντελεστές φόρου επί των πωλήσεων
  • Συνολική ευημερία (25%): Εξετάζει παράγοντες όπως ο αριθμός των κέντρων τέχνης και ψυχαγωγίας και ο αριθμός των ενηλίκων άνω των 62 ετών
  • Ποιότητα και κόστος της υγειονομικής περίθαλψης (20%): Εξετάζει παράγοντες όπως ο αριθμός των μονάδων υγειονομικής περίθαλψης και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης
  • Καιρός (10%): Αξιολογεί τη μέση ετήσια θερμοκρασία και τον μέσο αριθμό χτυπημάτων ανεμοστρόβιλων, σεισμών και προσγειώσεων τυφώνων
  • Εγκληματικότητα (5%): Περιλαμβάνει παράγοντες όπως ο αριθμός των βίαιων εγκλημάτων και των εγκλημάτων ιδιοκτησίας

Οι 10 καλύτερες πολιτείες για να συνταξιοδοτηθείτε το 2024, σύμφωνα με το Bankrate

Η Αϊόβα, η περσινή Νο1 πολιτεία για να συνταξιοδοτηθεί κανείς, έπεσε φέτος στην ένατη θέση, κυρίως λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής.

Η Φλόριντα, που συχνά θεωρείται hotspot για συνταξιοδότηση, κατέλαβε την όγδοη θέση στη λίστα για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ένα από τα μεγαλύτερα δυνητικά προνόμια του Ντέλαγουερ για τους συνταξιούχους είναι τα φορολογικά του οφέλη. Η πολιτεία δεν φορολογεί τις παροχές από την κοινωνική ασφάλιση και δεν έχει φόρο κληρονομιάς ή ακίνητης περιουσίας. Είναι επίσης μία από τις λίγες πολιτείες χωρίς τοπικούς ή πολιτειακούς φόρους επί των πωλήσεων.

Ωστόσο, βρίσκεται στην 20ή θέση όσον αφορά την οικονομική προσιτότητα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει προβληματισμό για τους συνταξιούχους που ζουν με σταθερό εισόδημα.

Το κόστος διαβίωσης στο Ντέλαγουερ είναι περίπου 1% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πόλη στην οποία ζείτε, σύμφωνα με το RentCafe. Το κόστος ζωής στο Γουίλμινγκτον είναι περίπου 4% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, ενώ το κόστος ζωής στο Ντόβερ είναι περίπου 2% χαμηλότερο, σύμφωνα με το RentCafe.

Θυμηθείτε, αν και η οικονομική προσιτότητα μιας περιοχής μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας όταν επιλέγετε πού θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας και πολλούς άλλους προσωπικούς παράγοντες.

Αναρωτηθείτε σε τι είδους δραστηριότητες θα θέλετε να έχετε πρόσβαση κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης, το είδος του κλίματος που σας αρέσει περισσότερο και αν θέλετε να ζείτε κοντά στην οικογένειά σας.

Σχετικά Άρθρα