MENU

«Σόλο» η μονάδα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΤΙΤΑΝ

Στα 202 εκατ. ευρώ η ΣΔΙΤ με τη διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται στα 27 έτη

Τη μοναδική δεσμευτική προσφορά κατέθεσε στο διαγωνισμό για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αστικών αποβλήτων δυτικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικής αξίας άνω των 202 εκατ. ευρώ η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΤΙΤΑΝ.

Η εν λόγω οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί την προσεχή Δευτέρα (5/8) ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Βόρειας Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού εκτός από την ΤΕΡΝΑ – ΤΙΤΑΝ, το παρών είχαν δώσει οι κοινοπραξίες Ηλέκτωρ – Άκτωρ Παραχωρήσεις και Άβαξ – Thalis (η MORE αποχώρησε καθώς θα είχε διπλή εκπροσώπηση εξαιτίας της απόκτησης της Ηλέκτωρ από τη Motor Oil), η ΜΕΤΚΑ (Metlen) και η Intrakat.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο ανάδοχος θα υλοποιήσει τη μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία και τη συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα στη Βόρεια Ελλάδα. Η δυναμικότητα της θα φτάνει τους 300.000 τόνους και θα κατασκευαστεί κοντά στη χωματερή Μαυροράχης.

Τέλος, η διάρκεια της σύμβασης είναι 27 έτη, εκ των οποίων τα δύο πρώτα αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και θα εξυπηρετεί 9 δήμους του δυτικού νομού Θεσσαλονίκης (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου), το 60% του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης, τους δήμους των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας και τον Δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Σχετικά Άρθρα