MENU

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε τα ρούχα σας σε συρτάρια όταν διαμένετε σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Πώς η μπανιέρα προστατεύει τις αποσκευές σας

Ο Dr. Jason Singh προτείνει να αποφύγετε να ξεπακετάρετε τα ρούχα σας – ή τουλάχιστον να ξανασκεφτείτε πού τα βάζετε κατά την επόμενη διαμονή σας σε ξενοδοχείο.

Ο λόγος που το συστήνει είναι γιατί ο κίνδυνος να «φωλιάσουν» κοριοί στα πράγματά σας είναι πιθανός.

Όταν μπαίνετε για πρώτη φορά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου προτείνει, πριν καν ξεπακετάρετε, να κάνετε τουλάχιστον έναν πρόχειρο έλεγχο του κρεβατιού. Τραβήξτε πίσω τα σεντόνια και τις κουβέρτες από το στρώμα και κοιτάξτε γύρω από τις ραφές του στρώματος, ιδιαίτερα στην περιοχή του κεφαλιού, για κοριούς ή για τα ίχνη τους (περισσότερα γι’ αυτό παρακάτω).

Ελέγξτε και τις ραφές του στρώματος. Αυτός ο πρόχειρος έλεγχος δεν θα αποκαλύψει κάθε σημείο που θα μπορούσε να κρύβεται ένας κοριός, αλλά σας δίνει την καλύτερη ευκαιρία να εντοπίσετε ένα πρόβλημα με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες της Terminix στην ιστοσελίδα τους, «Όταν ελέγχετε έπιπλα για ενδείξεις κοριών σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ένας φακός μπορεί να σας βοηθήσει να φωτίσετε τις σκοτεινές περιοχές και να σας επιτρέψει να δείτε σε ρωγμές όπου μπορεί να κρύβονται. Ελέγξτε τυχόν ενώσεις, πτυχώσεις ή ρωγμές στο μπροστινό και το πίσω μέρος των καρεκλών, των καναπέδων, των μαξιλαριών».

Πέρα από το κρεβάτι, η Terminix προσθέτει επίσης ότι οι κοριοί μπορούν να βρεθούν και σε άλλα σημεία, όπως σε «τοίχους ή οροφές πίσω από ταπετσαρίες, κορνίζες , ηλεκτρικές πρίζες και σανίδες. Επιπλέον, οι κοριοί μπορεί να ταξιδέψουν κατά μήκος των τοίχων και των οροφών για να μετακινηθούν μεταξύ των δωματίων ή να βρουν νέες κρυψώνες».

Για να μετριάσετε τον κίνδυνο να προσβληθούν τα ρούχα σας από κοριούς, ο Singh συνιστά να αποθηκεύετε τα αντικείμενα σε ντουλάπες ή κρεμαστούς χώρους του ξενοδοχείου αντί να τα τοποθετείτε σε συρτάρια. Ή, ακόμα πιο εύκολα, προτείνει να μην ξεπακετάρετε καθόλου και απλά «να τα βγάλετε κατευθείαν από τη βαλίτσα σας».

Ωστόσο, υπάρχει μια ακόμη προσέγγιση: να τοποθετήσετε τις αποσκευές σας σε μια μπανιέρα του ξενοδοχείου κατά την άφιξη. Είναι το ασφαλέστερο σημείο για να αποφύγετε τις μολύνσεις από κοριούς και σας δίνει το χρόνο και το χώρο να ψάξετε το δωμάτιό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό.

«Έχοντας πρόβλημα με μυρμήγκια που μπήκαν στο σακίδιό μου σε ένα ταξίδι και με κοριούς σε ένα άλλο ταξίδι, έχω πλέον μάθει ότι πρέπει είτε να καθαρίζω πρώτα τη σκληρή επιφάνεια αποθήκευσης -έχω μαζί μου αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια γι’ αυτό- είτε αν έχω μπανιέρα στο δωμάτιο, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για να φυλάω τις αποσκευές μου», μοιράστηκε με το Travel + Leisure ο Daniel Clarke, ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας και διευθυντής της Parklink.

Σχετικά Άρθρα