MENU

Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Η ομάδα ακτιβιστών Last Generation ανέλαβε την ευθύνη για την αναστολή των πτήσεων

Ακτιβιστές για το κλίμα προκάλεσαν την προσωρινή αναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης νωρίς σήμερα το πρωί της Πέμπτη 25 Ιουλίου, καθώς διοργάνωσαν διαδήλωση κοντά στους διαδρόμους προσγείωσης.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία στο X/Twitter ζητώντας από το επιβατικό κοινό να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

«Ζητάμε από όλους τους επιβάτες να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στον ιστότοπο της αεροπορικής τους εταιρείας πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, δήλωσε: «Κάνουμε τα πάντα για να απομακρύνουμε τους ακτιβιστές από την άσφαλτο».

Η ομάδα Last Generation ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό. Έξι ακτιβιστές απέκτησαν πρόσβαση και έφτασαν σε διάφορα σημεία γύρω από τους διαδρόμους. Η ομάδα είχε αποκλείσει προσωρινά το αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης την προηγούμενη μέρα.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την ομάδα απεικόνιζε έναν διαδηλωτή να κάθεται στην άσφαλτο με ένα πανό «το πετρέλαιο σκοτώνει».

Το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης της Γερμανίας, το έκτο μεγαλύτερο της χώρας, ανέστειλε τις πτήσεις για ένα διάστημα χθες Τετάρτη 23/07, , ενώ παρόμοιες ενέργειες σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια απετράπησαν.

Σχετικά Άρθρα