MENU

Νέο εργαλείο AI στο Tinder θα επιμελείται τις φωτογραφίες για τα ραντεβού σας

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του φλερτ

Το Tinder αναπτύσσει μια νέα λειτουργία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους χρήστες να επιλέξουν εικόνες για τα προφίλ γνωριμιών τους.

Το εργαλείο, που ονομάζεται Photo Selector, απαιτεί από τους daters να βγάλουν μια selfie για αναγνώριση προσώπου και στη συνέχεια να επιτρέψουν στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες στο smartphone τους.

Η τεχνολογία με τεχνητή νοημοσύνη προτείνει έως και 27 φωτογραφίες για να επιλέξουν οι χρήστες ώστε να κάνουν μια καλή πρώτη εντύπωση.

Η εφαρμογή γνωριμιών ισχυρίζεται ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα επιθυμητό χαρακτηριστικό, το 68% των χρηστών της εφαρμογής δήλωσε ότι ένας επιλογέας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη θα ήταν χρήσιμος, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ίδιας της Tinder. Και το 52% δήλωσε ότι είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς εικόνες προφίλ.

“Το εργαλείο προσπαθεί να αποκλείσει φωτογραφίες το περιεχόμενο των οποίων παραβιάζει τους κανόνες μας”, όπως αυτές που περιλαμβάνουν γυμνό και ναρκωτικά, δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας. “Στη συνέχεια, το Photo Selector επιμελείται μια διαφορετική επιλογή φωτογραφιών με βάση το τι λειτουργεί καλά στο Tinder – πράγματα όπως ο φωτισμός, η σύνθεση και άλλα”.

Το Tinder χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να μεταβάλλει την εμπειρία του χρήστη εδώ και χρόνια. Η λειτουργία “Είσαι βέβαιος;”, που κυκλοφόρησε το 2021, ανιχνεύει δυνητικά επιβλαβή ή ακατάλληλη γλώσσα σε μια πρώτη επικοινωνία και ρωτά τον χρήστη αν είναι σίγουρος ότι θέλει να την στείλει. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης το εργαλείο “Σε ενοχλεί αυτό;”, το οποίο αναγνωρίζει πιθανώς προσβλητική γλώσσα σε ένα μήνυμα και ρωτά τον παραλήπτη αν θέλει να την αναφέρει.

Το Tinder δεν είναι η μόνη εφαρμογή γνωριμιών που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη

Το Bumble δημιούργησε το εργαλείο Private Detector, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζει και να θολώνει γυμνές εικόνες που αποστέλλονται στην εφαρμογή.

Νωρίτερα φέτος, η ιδρύτρια του Bumble και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος Whitney Wolfe Herd δήλωσε ότι οραματίζεται τους daters να χρησιμοποιούν έναν AI concierge για να τους προπονεί πώς να συνομιλούν καλύτερα.

“Θα μπορούσατε, στο εγγύς μέλλον, να μιλάτε με τον AI dating concierge σας και θα μπορούσατε να μοιραστείτε τις ανασφάλειές σας … και στη συνέχεια θα μπορούσε να σας δώσει παραγωγικές συμβουλές για την επικοινωνία με άλλους ανθρώπους”, δήλωσε στο Bloomberg Tech στο Σαν Φρανσίσκο.

Τελικά, λέει, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον AI concierge τους για να τους βρει ταίρι.

Αυτά τα χαρακτηριστικά έρχονται σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι με την τεχνολογία των ραντεβού. Σχεδόν οι μισοί, το 46%, των Αμερικανών λένε ότι είχαν κάπως ή πολύ αρνητικές εμπειρίες από online dating, σύμφωνα με στοιχεία του 2023 από το Pew Research Center.

Σχετικά Άρθρα