MENU

Σε “ελεύθερη πτώση” τα κέρδη της Ryanair

Χαμηλότερες αναμένονται οι τιμές στα εισιτήρια το καλοκαίρι

Η Ryanair ανακοίνωσε μείωση 46% στα κέρδη μετά από φόρους για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ προειδοποίησε ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι “σημαντικά χαμηλότερες” σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη μετά από φόρους για τους τρεις μήνες που έληξαν στο τέλος Ιουνίου, το α΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της Ryanair, διαμορφώθηκαν στα 360 εκατομμύρια ευρώ ($392 εκατομμύρια), πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των 538 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν σε μια έρευνα αναλυτών της εταιρείας.

Οι μέσες τιμές ανά επιβάτη μειώθηκαν κατά 15% κατά τη διάρκεια του τριμήνου σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε “μεγαλύτερη αναπροσαρμογή των τιμών απ’ ό,τι αναμενόταν”, δήλωσε ο CEO Michael O’Leary.

“Ενώ η ζήτηση για το δεύτερο τρίμηνο είναι ισχυρή, οι τιμές παραμένουν πιο χαμηλές απ’ ό,τι περιμέναμε και τώρα αναμένουμε οι τιμές του δεύτερου τριμήνου να είναι σημαντικά χαμηλότερες από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ προηγουμένως αναμενόταν να είναι σταθερές ή ελαφρώς αυξημένες”, τόνισε ο O’Leary, αναφερόμενος στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, περίοδο που η Ryanair συνήθως επιτυγχάνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει πρόβλεψη για τα κέρδη της πλήρους οικονομικής χρήσης, που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη κατά αριθμό επιβατών, έχει ήδη δει τη μετοχή της να χάνει 24% από το υψηλό της 8ης Απριλίου, κυρίως λόγω της αδυναμίας στις τιμές των εισιτηρίων.

«Ενώ η ζήτηση για το δεύτερο τρίμηνο είναι ισχυρή, η τιμολόγηση παραμένει πιο ήπια από ό,τι περιμέναμε και τώρα αναμένουμε ότι οι ναύλοι για το δεύτερο τρίμηνο θα είναι ουσιαστικά χαμηλότεροι από το περασμένο καλοκαίρι, προηγουμένως αναμενόταν να είναι σταθεροί έως μέτρια ανοδικοί», επισήμανε.

Σχετικά Άρθρα