MENU

Δεν μπαίνει φρένο στις ανακλήσεις της Tesla

«Θέμα» με την κάμερα οπισθοπορείας

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla ανακαλεί σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω μιας «αστάθειας λογισμικού» που εμπόδισε την εμφάνιση της εικόνας της κάμερας οπισθοπορείας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Ο πιθανός αριθμός των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι 199.575, δήλωσε η NHTSA. Ο αριθμός αναφοράς της Tesla για την ανάκληση είναι SB-24-00-002 και οι πελάτες που έχουν ερωτήσεις καλούνται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

Τι «παίζει» με τις ανακλήσεις

Η ανάκληση είναι η περίπτωση κατά την οποία ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων διαπιστώνει ένα πιθανό πρόβλημα ασφάλειας σε ένα όχημα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνήθως προσφέρουν δωρεάν επισκευές για αυτά τα ζητήματα και οι πελάτες ενημερώνονται με επιστολή ή άλλες επικοινωνίες με τους πελάτες.

Η τελευταία ανάκληση της Tesla ακολουθεί μια ανάκληση ρεκόρ τον περασμένο μήνα, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε 2 εκατομμύρια οχήματα Tesla λόγω ενός ελαττωματικού συστήματος που είχε σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι οδηγοί προσέχουν όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία Autopilot. Είχε προηγηθεί μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που αφορούσαν το λογισμικό Autopilot της Tesla και τα οποία διερευνήθηκαν από την NHTSA.

Σχετικά Άρθρα