MENU

Οι λάτρεις του σκι παίρνουν πια το τρένο για τις χιονισμένες βουνοκορφές

Το Eurostar Snow τους μεταφέρει από το Λονδίνο στις Άλπεις σε λίγες ώρες

Ονειρεύεστε ήδη τον χειμώνα; Αν προτιμάτε τις διακοπές για σκι από τις διακοπές στην παραλία, ήρθε η ώρα να κάνετε κράτηση για το τρένο Eurostar Snow.

Η υπηρεσία, η οποία ξεκίνησε πέρυσι, επιστρέφει στις 21 Δεκεμβρίου και τα εισιτήρια έχουν ξεκινήσει να πωλούνται από σήμερα.

Το τρένο μεταφέρει τους λάτρεις των χειμερινών σπορ από το Λονδίνο στις γαλλικές Άλπεις μέσα σε λίγες ώρες.

Θα λειτουργεί μέχρι την 1η Μαρτίου, συνδέοντας τη Λιλ με τις χιονισμένες κορυφές της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Πού μπορείτε να πάτε με το Eurostar Snow

Το Eurostar Snow συνδέει την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου με τις γαλλικές Άλπεις μέσω της Λιλ.

Αφού πάρετε το τρένο από το St Pancras του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Λιλ στη Γαλλία, μπορείτε να μεταβείτε στην υπηρεσία για το Bourg-Saint-Maurice, με ενδιάμεσες στάσεις στο Chambéry, το Albertville, το Moûtiers-Salins-Brides-Les-Bains και το Aime-la-Plagne.

Το Eurostar Snow θα αναχωρεί από το Λονδίνο κάθε Σάββατο μεταξύ 21 Δεκεμβρίου και 1 Μαρτίου και θα επιστρέφει από τις Άλπεις κάθε Κυριακή πρωί μεταξύ 29 Δεκεμβρίου και 2 Μαρτίου, κάνοντας τη διαδρομή σε λίγο λιγότερο από οκτώ ώρες, ενώ η επιστροφή διαρκεί εννέα ώρες.

Πόσο κοστίζει το τρένο του Eurostar για το χιόνι

Τα κανονικά εισιτήρια για το Eurostar Snow από το Λονδίνο προς τις πίστες ξεκινούν από 119 λίρες (141 ευρώ), ενώ τα εισιτήρια για το ταξίδι μετ’ επιστροφής ξεκινούν από 169 λίρες (200 ευρώ).

Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν δύο μεγάλες τσάντες και μία τσάντα χειρός, καθώς και ένα ζευγάρι σκι ή μία σανίδα χιονιού σε προστατευτική θήκη. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τα υγρά.

Πού μπορείτε να κάνετε σκι στο Bourg-Saint-Maurice

Το Bourg-Saint-Maurice, που βρίσκεται στην Auvergne-Rhône-Alpes, το οποίο συχνά συντομεύεται σε Bourg, είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Αποτελεί την πύλη προς τη χιονοδρομική περιοχή Paradiski, όπου βρίσκονται οι περιοχές Les Arcs, Peisey-Vallandry και La Plagne.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, τα λεωφορεία εκτελούν τακτικά δρομολόγια προς τα γειτονικά χιονοδρομικά κέντρα, όπως Val Thorens, Val d’Isère, Courchevel, La Tania, Tignes, Meribel και Les Menuires.

Γεμάτο με ξενοδοχεία πέντε αστέρων και εστιατόρια με αστέρια Michelin, το Courchevel είναι το καταλληλότερο για τους ταξιδιώτες πολυτελείας, ενώ το Les Menuires και το La Tania προσφέρουν πιο προσιτές επιλογές.

Αν προτιμάτε το apres ski, κατευθυνθείτε στο Val Thorens, γνωστό για τη νυχτερινή ζωή και τις εκδηλώσεις του.

Σχετικά Άρθρα