MENU

«Απεργία επ’ αόριστον» κήρυξε το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Samsung Electronics

Αίτημα η επαναδιαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης εργασίας

Συνδικάτο το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της Samsung Electronics, εμβληματικής βιομηχανίας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα πως κηρύσσει «απεργία επ’ αόριστον» για να αναγκάσει τη διεύθυνσή της να διαπραγματευθεί νέα εταιρική συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Κηρύσσουμε δεύτερη γενική απεργία επ’ αόριστον από τη 10η Ιουλίου, αφού πληροφορηθήκαμε ότι η διεύθυνση δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει μετά την πρώτη γενική απεργία», τόνισε η εθνική ένωση εργαζομένων της Samsung Electronics, αναφερόμενη στην —άνευ προηγουμένου— τριήμερη κινητοποίηση των μελών της από την περασμένη Δευτέρα.

Τον προηγούμενο μήνα, το συνδικάτο πραγματοποίησε την πρώτη επίσχεση εργασίας στην εταιρεία από την ίδρυσή της πριν από πέντε δεκαετίες.

Η Samsung Electronics είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών μνήμης, smartphones και τηλεοράσεων στον κόσμο. Αποτελεί τη “ναυαρχίδα” του νοτιοκορεατικού ομίλου Samsung Group.

Η εταιρεία είναι επίσης η μεγαλύτερη από τις οικογενειακά ελεγχόμενες επιχειρήσεις που κυριαρχούν στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ο όμιλος Samsung ήταν γνωστός για το γεγονός ότι δεν επέτρεπε στα συνδικάτα να εκπροσωπούν τους εργαζομένους του μέχρι το 2020, όταν η εταιρεία τέθηκε υπό έντονο δημόσιο έλεγχο μετά τη δίωξη του προέδρου της για χειραγώγηση της αγοράς και δωροδοκία.

Σχετικά Άρθρα