MENU

Γ. Παπαδόπουλος: Εντός του 2024 σε λειτουργία έργα της ΔΕΠΑ για την ενίσχυση της πράσινης μετάβασης

Τα δύο βασικά ζητούμενα της ενεργειακής μετάβασης είναι η ασφάλεια και η επάρκεια

Την εκτίμησή του ότι εντός του 2024 θα τεθούν σε λειτουργία κάποια έργα που έχει δρομολογήσει η ΔΕΠΑ, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της πράσινης μετάβασης, διατύπωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ και Senior Partner της EOS Capital Partners κατά τη διάρκεια του 13ου Athens Energy Summit, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ συμπλήρωσε πως η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πράσινες επενδύσεις, ενώ στάθηκε στη μονάδα συνδυασμένου κύκλου στην Αλεξανδρούπολη, ένα σημαντικό έργο, που συνδυάζεται με τη Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU).

Το τελευταίο έργο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος της ΔΕΠΑ και ειδικά σε μία περίοδο που οι σχέσεις με την Ρωσία βρίσκονται σε οριακό σημείο, η Ελλάδα θα αναπτύξει την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της ενεργειακής μετάβασης, με την ασφάλεια και την επάρκεια να αποτελούν τα δύο βασικά ζητούμενα της μετάβασης. «Το φυσικό αέριο αποτελεί το ενεργειακό μέσο μετάβασης τουλάχιστον μέχρι το 2040 και στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται επενδύσεις για την ασφαλή μετάβαση» είπε.

Σχετικά Άρθρα