MENU

Η United Airlines ενημερώνει live τους επιβάτες για τις καιρικές συνθήκες

Με τη χρήση της ΑΙ στέλνει χάρτες πρόγνωσης στα κινητά τους

Οι καθυστερήσεις, οι ακυρώσεις πτήσεων και οι βίαιες αναταράξεις γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται. Τα πράγματα είναι πιθανό να χειροτερέψουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι καταιγίδες μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά και είναι πιο δύσκολο να προβλεφθούν από τα μεγαλύτερα συστήματα, όπως οι τυφώνες. Οι καθυστερήσεις μπορεί περιστασιακά να κλιμακωθούν, αφήνοντας αεροπλάνα και πληρώματα στο έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό η United ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να στέλνει στους ταξιδιώτες συνδέσμους με live χάρτες, που παρέχονται από την πλατφόρμα παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, καθώς και ενημερώσεις για άλλες αιτίες διακοπής της πτήσης, όπως μηχανικά προβλήματα ή συμφόρηση αεροδρομίων.

Η τεχνολογία της προβλέπεται να δοκιμαστεί την περίοδο των εορτών της 4ης Ιουλίου, κατά την οποία η United αναμένει να σημειώσει ρεκόρ με 5 εκατομμύρια ανθρώπους να πετούν από τις 28 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου, αριθμός αυξημένος κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σχεδόν 942.000 πτήσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, ή 21,4%, έφτασαν με καθυστέρηση, επίπεδα ελαφρώς βελτιωμένα από το 22,3% των πτήσεων που έφτασαν με καθυστέρηση την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την FlightAware.

Σχετικά Άρθρα