MENU

Παράταση για τις δεσμευτικές προσφορές των τριών διεκδικητών του έργου ΣΔΙΤ στον Ταυρωπό

Το έργο έχει προϋπολογισμό 159,65 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 30% από κοινοτικούς πόρους

Μικρή παράταση για τις 15 Ιουλίου (από την 8η Ιουλίου) παίρνει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για το αρδευτικό έργο Ταυρωπού, σύμφωνα με σχετική απόφαση της αναθέτουσας αρχής, δηλαδή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση των σχετικών διευκρινίσεων που ζήτησαν τα τρία υποψήφια εργοληπτικά σχήματα (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Κωνσταντινίδης, Άκτωρ Παραχωρήσεις – Άβαξ και Μυτιληναίος – Intrakat – Μεσόγειος ΑΤΕ) από την αναθέτουσα αρχή μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Ως εκ τούτου μέσα στον Ιούλιο αναμένεται η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ με το σκέλος της δημόσιας χρηματοδότησης να έρχεται από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται για έργο που είχε ενταχθεί στο ευρύτερο πρόγραμμα Ύδωρ 2.0 και από τα λίγα που δεν απεντάχθηκαν από τη χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, καθώς βρισκόταν σε ωριμότερη φάση και κρίθηκε πως μπορεί να προλάβει το ορόσημο του 2026.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 159,65 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 128,75 εκατ. ευρώ) και αφορά στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης Ταυρωπού, στο οποίο ο ανάδοχος θα υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες μελέτες, την κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία καθώς και την συντήρησή του. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 22 – 25 χρόνια, ενώ στο διάστημα αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο κατασκευαστικός χρόνος που είναι περίπου 3 έτη.

Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτείται κατά 30% από τους ευρωπαϊκούς πόρους, με το υπόλοιπο σκέλος να καλύπτεται από τον ιδιώτη ανάδοχο.

Σχετικά Άρθρα