MENU

“Έκρηξη” στα αεροπορικά ταξίδια των Αμερικανών το 2024

Εν μέσω προκλήσεων για τις εταιρίες

Τα καλοκαιρινά αεροπορικά ταξίδια αναμένεται να εκτοξευθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) εκτιμά ότι περισσότεροι από 32 εκατομμύρια ταξιδιώτες θα περάσουν από έλεγχο το διάστημα από την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, έως τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός ρεκόρ επιβατών έρχεται εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρίες, από τις καθυστερήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού έως τη νομοθεσία, τα ζητήματα ασφαλείας της Boeing που περιορίζουν τα νέα αεροπλάνα που έρχονται στην αγορά, την “κόπωση” των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τις ακραίες καιρικές καθυστερήσεις και την αύξηση του κόστους που έχει πλήξει τα αποτελέσματα των αερομεταφορέων και έχει συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους.

Τα αεροδρόμια δεν ήταν απολύτως έτοιμα για το πρώτο καλοκαιρινό ταξιδιωτικό “κύμα”. Ενώ ενδεχομένως υπάρχουν αρκετές πτήσεις για να καλύψουν τη ζήτηση, το ρεκόρ ταξιδιών εξακολουθεί να θέτει προκλήσεις για τα αεροδρόμια, τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιώτες. Προς το παρόν, οι αεροπορικές εταιρείες εκφράζουν αισιοδοξία.

Αεροπορική κίνηση, ακραία καιρικά φαινόμενα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαπίστωσε έλλειψη έως και 3.000 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Το περασμένο καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι-ρεκόρ για τα αεροδρόμια, υπήρξαν εμπλοκές και παρ’ ολίγον συγκρούσεις λόγω προβλημάτων στον συντονισμό των πτήσεων. Με βάση τα μοτίβα της εναέριας κυκλοφορίας και την πυκνότητα των αεροδρομίων, η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα υπόκεινται στον υψηλότερο κίνδυνο εμπλοκών.

Το μαζικό κύμα καύσωνα στις ΗΠΑ είναι επίσης πιθανό να οδηγήσει σε προβλήματα στα ταξίδια. Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας αναμένει ανατρεπτικές καιρικές συνθήκες, με καταιγίδες στις μεσοδυτικές και ανατολικές ακτές και διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών στα νοτιοδυτικά και στο εσωτερικό των βορειοανατολικών περιοχών.

Οι ακραίες θερμοκρασίες προκαλούν τεχνικές βλάβες που οδηγούν σε καθυστερήσεις. Δημιουργεί λεπτό αέρα, ο οποίος εμποδίζει την ώθηση του αεροπλάνου για την απογείωση και την άνοδο. Αυτό σημαίνει ότι τα αεροπλάνα χρειάζονται περισσότερο διάδρομο για την απογείωση ή ένα ελαφρύτερο αεροσκάφος.

Και σημαίνει ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο ακύρωσης πτήσεων. Το καλύτερο στοίχημα για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο είναι να πραγματοποιείτε πτήσεις νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Καλά νέα για τη μείωση του ταξιδιωτικού άγχους

Εάν οι ταξιδιώτες προετοιμαστούν και έχουν εφεδρικά σχέδια, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την καλοκαιρινή περίοδο. Και παρά το ταξιδιωτικό άγχος και τον καταιγισμό αβέβαιων παραγόντων, ο ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας και διευθύνων συντάκτης του The Points Guy, κ. Clint Henderson, τονίζει ότι οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια δείχνουν μέχρι στιγμής σημάδια καλύτερης προετοιμασίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά τα προβλήματα του Μαΐου και παρά το γεγονός ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απέσυραν τα συνολικά σχέδια προσλήψεων σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, εν μέρει λόγω των καθυστερήσεων της Boeing, ο Henderson δήλωσε: “Δεν έχουμε δει τα μεγάλα προβλήματα που είδαμε πριν από δύο χρόνια. Και νομίζω ότι οφείλεται εν μέρει στο ότι οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια, και όλοι, από την Uber μέχρι τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, επανέφεραν το προσωπικό τους”.

Σχετικά Άρθρα