MENU

Πώς προσελκύει νέους κατοίκους πόλη στη Σουηδία

Για να αντιμετωπίσει τη γήρανση του πληθυσμού

Πόλη στη Σουηδία προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους πουλώντας γη για μόλις 1 κορόνα (0,08 ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η νέα καμπάνια αποτελεί μέρος σχεδίου για να βοηθήσει το Göten, μια μικρή πόλη με περίπου 5.000 ανθρώπους, να προσελκύσει νέους κατοίκους και να αντισταθμίσει τη γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων.

Ποιος μπορεί να αγοράσει τη γη

“Απολύτως οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να αγοράσει ένα από τα οικόπεδα“, δήλωσε ο δήμαρχος Johan Månsson.”Δεν υπάρχουν κανόνες ή απαιτήσεις ως προς το ποιος μπορεί να αγοράσει ένα”. Δεν διευκρίνισε αν απαιτείται σουηδική κατοικία ή υπηκοότητα, αλλά είναι πιθανό να είναι επιλέξιμοι μόνο όσοι ζουν νόμιμα στη Σουηδία.

Απαιτείται δέσμευση για τη χρήση της γης

Οι αγοραστές πρέπει να αρχίσουν να χτίζουν στο οικόπεδό τους εντός δύο ετών- διαφορετικά, η γη επιστρέφεται στον τοπικό δήμο.”Η οικοδόμηση ενός σπιτιού κοστίζει πολλά χρήματα και η τιμή του οικοπέδου δεν είναι το παν, αλλά αποτελεί σημαντικό μέρος αυτού”, δήλωσε ο δήμαρχος στο The Local.

Τα επιτόκια μειώνονται στη Σουηδία, αλλά οι οικογένειες εξακολουθούν να είναι προσεκτικές όσον αφορά την αγορά ακινήτων. “Ορισμένα από αυτά τα οικόπεδα πωλούνται εδώ και πολλά χρόνια, συχνά πολλές δεκαετίες, καθώς έχουν λίγο πολύ ξεχαστεί”, πρόσθεσε ο Månsson.

Τι έχει να προσφέρει στους κατοίκους το Göten

Το Göten είναι δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από τη Σουηδία και όχι μόνο. Η πόλη είναι γνωστή για μερικά από τα δημοφιλή αξιοθέατά της, όπως η ρωμανική εκκλησία Husaby Kyrka, το ιστορικό ορόσημο Martorpsfallet με τον καταρράκτη του και η περιοχή άγριας ζωής Österplana Hed och Vall.

Αυτά τα αξιοθέατα προσφέρουν ένα μείγμα ιστορικών, φυσικών και πολιτιστικών εμπειριών, προσελκύοντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την πλούσια κληρονομιά και τα γραφικά τοπία της πόλης.

Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα μέχρι στιγμής

Τα οικόπεδα που έχουν πωληθεί είναι διάσπαρτα σε όλο το δήμο, κυρίως σε ανεπτυγμένες περιοχές. Η εκστρατεία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και ήδη έχουν πωληθεί τρία, ενώ περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον.

Το Göten δεν είναι ο μόνος που προσφέρει φθηνή γη. Στα νότια, ο δήμος Hylte ξεκίνησε μια παρόμοια εκστρατεία νωρίτερα φέτος, πουλώντας 54 οικόπεδα στην ίδια τιμή.

Πόσο καιρό θα είναι διαθέσιμα οικόπεδα στο Göten

Η εκστρατεία στο Göten θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025. “Μετά από αυτό πιθανώς δεν θα συνεχιστεί, καθώς η οικονομία αναμένεται να επανέλθει στην κανονικότητα. Αλλά, φυσικά, θα το συζητήσουμε αυτό στο μέλλον”, σημείωσε ο Månsson

Σχετικά Άρθρα