MENU

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο mega project του Ελληνικού

Η Lamda Development αναμένει έσοδα 100 εκατ. ευρώ από την πώληση πέντε οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα των βασικών υποδομών αλλά και οι επενδύσεις της πρώτης φάσης για την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development στο περιθώριο της χθεσινής (27/6) τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Εκτός από την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο έχει προχωρήσει και η ανέγερση των Condos (στη δεύτερη σειρά κατοικιών πίσω από τις βίλες), ενώ τα έργα υποδομών έχουν επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος να βρίσκεται στο 80% της εκσκαφής.

Έργα υποδομών συντελούνται και στη Μαρίνα Αγίου Κοσμά, ώστε να είναι αναβαθμισμένη στο τέλος του 2025, γεγονός που θα επιτρέψει την καταγραφή διπλάσιων εσόδων από το 2026.

Επίσης στο ευρύτερο οικόπεδο του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει πρόδρομες εργασίες τόσο για IRC (επένδυση των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Hard Rock), όσο και για το mall που θα δημιουργηθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στα 630 εκατ. ευρώ η επένδυση για τα δύο malls

Το Ellinikon Mall (πρώην Vouliagmenis Mall), στο οποίο έχουν αρχίσει πρόδρομες εργασίες εκσκαφών από την Άκτωρ, αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό project που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να μην καταλάβει χώρους γραφείων στη συγκεκριμένη ανάπτυξη, το συγκεκριμένο έργο επανασχεδιάστηκε με αυξημένο εμπορικά εκμεταλλεύσιμο χώρο στα 100.000 τ.μ.

Τη μελετητική φάση του έργου έχουν αναλάβει η κοινοπραξία Άβαξ – Rizzani με τη μορφή του Early Contractor Involvement, ωστόσο εκκρεμεί η ανάθεση του κύριου κατασκευαστικού έργου, με τον κ. Οδυσσέα Αθανασίου να τοποθετεί τις αποφάσεις για τον Νοέμβριο του 2024.

Μέσα στο 2024 θα ξεκινήσουν πάντως οι βασικές κατασκευαστικές εργασίες για το εμπορικό κέντρο Riviera Galleria (ανάδοχος ΜΕΤΚΑ) με προϋπολογισμό της τάξεως των 120 -130 εκατ. ευρώ, όσο και οι εργασίες για το Πάρκο στο Ελληνικό (επένδυση του παραχωρησιούχου).

Εξασφάλιση 100 εκατ. ευρώ από την πώληση οικοπέδων

Στο τέλος Ιουλίου, εξάλλου, αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση πέντε οικοπέδων συνολικού εμβαδού 50.000 τ.μ. εντός της έκτασης του Ελληνικού, τα οποία προορίζονται για οικιστική ανάπτυξη από τρίτους.

Η πώληση αυτή θα εξασφαλίσει έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, αλλά και σημαντικό μικτό κέρδος που θα ενισχύσει την ήδη βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία του project.

Επένδυση σε οικιστικά ακίνητα αναμένεται να πραγματοποιήσει παράλληλα και ο μέτοχος μειοψηφίας της Lamda Development, εφοπλιστής κ. Γ. Προκοπίου με τις τελικές ανακοινώσεις της συμφωνίας να αναμένονται εντός του μήνα.

Πέραν των προσδοκιών κινούνται, επίσης, οι προπωλήσεις για τις οικιστικές αναπτύξεις του Little Athens, αλλά και για τη μίσθωση καταστημάτων στα δύο νέα malls που θα δημιουργήσει η εταιρεία στην έκταση.

Σχετικά Άρθρα