MENU

«Προσγειώνει» τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της η Airbus

«Βουτιά» για τη μετοχή κατά 9% - Μείωση εκτιμήσεων και για παραδόσεις αεροσκαφών

Οι μετοχές της Airbus υποχώρησαν κατά 9% την Τρίτη (25/6), αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μειώνει τους στόχους της για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων αεροσκαφών και των κερδών.

Η Airbus δήλωσε ότι αναμένει πλέον ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων θα διαμορφωθούν σε περίπου 5,5 δισ. ευρώ, από προηγούμενη εκτίμηση 6,5 έως 7 δισ. ευρώ που είχε επιβεβαιωθεί στις 25 Απριλίου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα να παραδώσει περίπου 770 εμπορικά αεροσκάφη φέτος, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη κοντά στα 800. Η Airbus καθυστέρησε επίσης το χρονοδιάγραμμα-στόχο για την αύξηση της παραγωγής των αεροσκαφών A320.

Οι περικοπές των προβλέψεων συνδέονται εν μέρει με ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού στον τομέα των εμπορικών αεροσκαφών της Airbus, δήλωσε η εταιρεία.

«Η Airbus αντιμετωπίζει επίμονα συγκεκριμένα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού κυρίως στους κινητήρες, τις αεροκατασκευές και τον εξοπλισμό καμπίνας», σημείωσε η εταιρεία. Η Airbus δήλωσε ότι αντιμετωπίζει επίσης πρόσθετο κόστος στον τομέα των διαστημικών συστημάτων της.

Σχετικά Άρθρα