MENU

“Πολύτιμος Σύμμαχος” για όσους αναζητούν εργασία το ChatGPT

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε


Όσοι αναζητούν εργασία έχουν ήδη αναγνωρίσει την ικανότητα του ChatGPT για τις πειστικές συνοδευτικές επιστολές και την δεξιοτεχνία του να φρεσκάρει ένα βιογραφικό σημείωμα. Νέα ενημέρωση έχει ως αποτέλεσμα ο βοηθός AI να μπορεί επίσης να κάνει την αναζήτηση εργασίας για εσάς

Εξοπλισμένη με το GPT-4o, η δωρεάν έκδοση του ChatGPT μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και να περιηγηθεί σε καταχωρίσεις θέσεων εργασίας.

Δημοσιογράφος του Business Insider αποφάσισε να ζητήσει από το ChatGPT να ψάξει για θέσεις εργασίας, και επέστρεψε με μερικά πολύ καλά αποτελέσματα. Το ρομπότ βρήκε έξι ρόλους που αντιστοιχούσαν στην εμπειρία και την τοποθεσία του, προσφέροντάς του μάλιστα συμβουλές για τον υπεύθυνο προσλήψεων σε κάθε εταιρεία.

Πώς μπορείτε να βάλετε το ChatGPT να ενεργήσει ως προσωπικός σας υπεύθυνος προσλήψεων

Να είστε ακριβείς και να δώσετε στο ChatGPT ένα συγκεκριμένο ρόλο

Το να πείτε στο ChatGPT ποια συγκεκριμένη ειδικότητα να διερευνήσει έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα αποτελέσματα.

Ο κ. Jason Gulya, πρόεδρος του Συμβουλίου Τεχνητής Νοημοσύνης στο Berkeley College, δήλωσε ότι το ρομπότ λειτουργεί καλύτερα όταν του αναθέτετε μια persona, όπως έναν συγκεκριμένο ρόλο εργασίας.

Οι ειδικοί έχουν προτείνει ότι η έναρξη των προτροπών με οδηγίες όπως “ενεργήστε ως καθηγητής” ή “ενεργήστε ως επαγγελματίας του μάρκετινγκ”, ακολουθούμενη από μια περιγραφή του επιθυμητού αποτελέσματος, βελτιώνει τις απαντήσεις του.

Πώς λειτουργεί το ChatGPT

Σε αυτή την περίπτωση, ο συνάκτης είπε στο ρομπότ να ενεργήσει ως “προσωπικός του υπεύθυνος προσλήψεων και να αναζητήσει δουλειά για εκείνον”.

Του ζήτησε επίσης συγκεκριμένα να αναζητήσει στο διαδίκτυο θέσεις εργασίας δημοσιογράφων στο Λονδίνο για τις οποίες θα μπορούσε να κάνει αίτηση.

Προειδοποίησε επίσης το ρομπότ να βεβαιωθεί ότι οι καταχωρίσεις ήταν ακόμη ανοιχτές και του ζήτησε να παράσχει πλήρεις συνδέσμους στους ρόλους που αναφερόταν για να ελέγξει τα αποτελέσματα.

Μοιραστείτε το βιογραφικό σας σημείωμα

Είναι σημαντικό να μοιραστείτε τα προσόντα σας με το ρομπότ, ώστε να μπορεί να διασταυρώσει την εμπειρία σας με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας.

Συμπεριέλαβε στο βιογραφικό του σημείωμα στην πρώτη του προτροπή, τονίζοντας την πιο σχετική εμπειρία του. Διευκρίνισε επίσης ότι το ChatGPT θα έπρεπε να στείλει μόνο ρόλους εργασίας για τους οποίους είχε τα προσόντα.

Ζητήστε διευκρινίσεις

Όπως κάθε προϊόν που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, το ChatGPT μπορεί να κάνει λάθη. Οι “ψευδαισθήσεις” συμβαίνουν όταν τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζουν πειστικά ως αλήθεια, πληροφορίες που έχουν κατασκευάσει. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να ευθύνεται για παραπληροφόρηση.

Ενώ οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που παρείχε το ChatGPT ήταν σωστές, εξακολουθούσε να κάνει λάθη. Στην περίπτωση μιας θέσης εργασίας, ανέφερε λανθασμένα τον μισθό, ενώ σε μια προηγούμενη δοκιμή, την επινόησε εξ ολοκλήρου.

Συμβουλές για τα επόμενα βήματα

Αφού βρει μια θέση εργασίας, το ChatGPT μπορεί επίσης να βοηθήσει όσους αναζητούν εργασία και κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Το ρομπότ δεν μπορεί μόνο να βοηθήσει με συνοδευτικές επιστολές και να προσαρμόσει ένα βιογραφικό σημείωμα, αλλά μπορεί επίσης να εντοπίσει τους σχετικούς ανθρώπους με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσουν για τον ρόλο και να συντάξει ένα μήνυμα.

Το chatbot μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση των προσδοκιών, αναλύοντας τα προσόντα των ατόμων που αναζητούν εργασία για διάφορους ρόλους.

Σχετικά Άρθρα