MENU

Σδούκου: Το 2030 θα κυκλοφορούν 500.000 ηλεκτρικά οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Ταυτόχρονη πορεία για εξηλεκτρισμό μεταφορών και πράσινη παραγωγή

Μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Ecomobility που πραγματοποιείται στην Αθήνα, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου υπογράμμισε τον απαραίτητο συνδυασμό της αυξημένης χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων με τη βέλτιστη χρήση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γενικότερο εθνικό στόχο που βασίζεται στην κυκλοφορία 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους το 2030.

«Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων πρέπει να γίνεται όταν οι τιμές είναι χαμηλές και να σταματά όταν η ζήτηση είναι υψηλή. Αυτό μπορεί να γίνει με την ψηφιοποίηση του δικτύου, τους έξυπνους μετρητές και την εισαγωγή δυναμικής τιμολόγησης στους λογαριασμούς ώστε να υπάρχει κίνητρο για τους καταναλωτές να προσαρμόζουν τις ώρες φόρτισης, κάτι που γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία και η Μ.Βρετανία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, ο εξηλεκτρισμός των μεταφορών πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με το “πρασίνισμα” της παραγωγής ρεύματος ώστε να προκύψει το μέγιστο όφελος.

Σχετικά Άρθρα