MENU

Το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να πείτε σε συνέντευξη για δουλειά

Σύμφωνα με ειδικό του LinkedIn σε θέματα καριέρας

Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι μία περίπλοκη διαδικασία, όπου κάθε λέξη μετράει και μια λάθος απάντηση μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ του να λάβετε μια προσφορά ή να απορριφθείτε.

Για να τα καταφέρετε σε μια συνέντευξη, πρέπει να μάθετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά, τονίζει ο εμπειρογνώμονας καριέρας του LinkedIn Andrew McCaskill.

“Οι συνεντεύξεις είναι μια τέχνη της παράστασης και για να αποδώσετε καλά, πρέπει να κάνετε πρόβες”, τονίζει. “Οι καλύτεροι συνεντευξιαζόμενοι είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει πρόβα τα σημεία της συζήτησής τους με έναν μέντορα, έναν φίλο ή ακόμη και έναν παλιό συνάδελφο, επειδή αυτό βοηθά να νιώθετε αυτοπεποίθηση και άνεση να μιλάτε για τον εαυτό σας”, προσθέτει.

Μπορεί όλες οι θέσεις εργασίας να απαιτούν διαφορετικές δεξιότητες, αλλά υπάρχουν μερικές στρατηγικές που αποδίδουν, ανεξάρτητα από τη θέση για την οποία δίνετε συνέντευξη.

Το πιο έξυπνο “κλείσιμο” σε μια συνέντευξη για δουλειά

Η έξυπνη δήλωση που μπορείτε να κάνετε στο τέλος οποιασδήποτε συνέντευξης για δουλειά, σύμφωνα με τον McCaskill:

“Θέλω να υπογραμμίσω πόσο πολύ θέλω αυτή τη δουλειά. Πιστεύω ότι οι δεξιότητες και οι εμπειρίες μου είναι ιδανικές γι’ αυτήν και ότι θα μπορούσα να έχω ισχυρό, θετικό αντίκτυπο στην ομάδα. Να γιατί…”

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά ο McCaskill ισχυρίζεται ότι το κλείσιμο μιας συνέντευξης με αυτόν τον τρόπο ανταποκρίνεται σε δύο σημαντικές ιδιότητες που αναζητούν οι διευθυντές προσλήψεων:

Ενθουσιασμό: Αν φαίνεστε ουδέτεροι ή απαθείς για μια θέση εργασίας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάνετε εντύπωση στον υπεύθυνο πρόσληψης. Για να τους δείξετε ότι είστε ο καταλληλότερος για τον ρόλο, πρέπει να εκφράσετε εκ των προτέρων ότι είστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία.

Αυτοπεποίθηση: Θέλετε επίσης να εκφράσετε με σαφήνεια τα δυνατά σας σημεία και την αξία που θα προσφέρετε στην ομάδα.

Ο McCaskill συνιστά να κρατήσετε την εξήγησή σας σύντομη και να επικεντρωθείτε σε δύο ή τρεις δεξιότητες που περιλαμβάνονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας, τις οποίες διαθέτετε και θα χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε ή να υποστηρίξετε τους στόχους του οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα