MENU

Ζωηρή και έμπρακτη προτίμηση των Γερμανών στα φωτοβολταϊκά

Αποκαλυπτικά τα στατιστικά στοιχεία του α΄4μηνου του 2024 - Οι προσδοκίες ως το 2030

Αύξηση κατά 35% κατέγραψε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στη Γερμανία το πρώτο 4μηνο του έτους σε σύγκριση με το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ηλιακής Ενέργειας BSW.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, μετά την  εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ξαφνική πτώση των ρωσικών εξαγωγών ορυκτών καυσίμων στη Γερμανία, το Βερολίνο έχει εισαγάγει διάφορα νομοσχέδια για να επιταχύνει την επέκταση της ηλιακής ενέργειας. Βασικό αντικείμενο των οποίων είναι η κάλυψη του 80% των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας ως το 2045.

Ζωηρό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Η νέα εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε περισσότερο από 5 GW το πρώτο τρίτο του τρέχοντος έτους, καθώς το 56% των επιχειρήσεων και πάνω από το 60% των ιδιοκτητών ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε συστήματα ηλιακής ενέργειας, δήλωσε η BSW, επικαλούμενη έρευνα του Μαΐου από το YouGov.

Η BSW δήλωσε ότι αναμένει διψήφια ποσοστιαία αύξηση των εγκαταστάσεων και της χωρητικότητας ηλιακής αποθήκευσης το 2024, ικανοποιώντας τους κυβερνητικούς στόχους των 19 GW νέας ετήσιας ισχύος για να φτάσει τα 215 GW έως το 2030.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, η δυναμικότητα των νέων φωτοβολταϊκών που εγκαταστάθηκαν σε εμπορικές στέγες αυξήθηκε κατά 81%, ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις σε ανοιχτούς χώρους αυξήθηκαν κατά 74% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στον οικιακό τομέα, οι νέες εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά 1%.

Σχετικά Άρθρα