MENU

Έτοιμη για «λουκέτο» η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Fisker

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων κατέθεσε αίτηση προστασίας από την χρεοκοπία

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Fisker κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση, καθώς κατέρρευσαν οι συνομιλίες για συμφωνία με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μονάδα της εταιρείας, η Fisker Group Inc, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, αναφέροντας εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία από 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια και υποχρεώσεις μεταξύ 100 εκατομμυρίων και 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο εκτιμώμενος αριθμός των πιστωτών της Fisker είναι 200-999, σύμφωνα με τη δικαστική κατάθεση.

Ο τερματισμός των συνομιλιών τον Μάρτιο με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία οδήγησε τη Fisker στην αναζήτηση στρατηγικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένων των ενδοδικαστικών ή εξωδικαστικών αναδιαρθρώσεων και των συναλλαγών στις κεφαλαιαγορές.

Αν και η Fisker δεν έχει κατονομάσει την εταιρεία, το Reuters είχε αναφέρει ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για να επενδύσει στη νεοσύστατη εταιρεία.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή αυτοκινήτων Henrik Fisker, είχε προειδοποιήσει αναφορικά με την ικανότητά της να παραμείνει σε λειτουργία τον Φεβρουάριο και είχε διακόψει τις επενδύσεις σε μελλοντικά έργα μέχρι να εξασφαλίσει μια αυτοκινητική συνεργασία.

Η Fisker δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 15% εν μέσω προσπαθειών για την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων Ocean EV. Κατασκεύασε πάνω από 10.000 οχήματα το 2023 – λιγότερο από το ένα τέταρτο της αρχικής της πρόβλεψης – και παρέδωσε μόνο περίπου 4.700.

Σχετικά Άρθρα