MENU

Λύσεις για το κυκλοφοριακό της Αττικής αναζητά το ΥΠΟΜΕ – Ποιες παρεμβάσεις είναι στο τραπέζι

Τι είπε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος για την Αττική Οδό

Ιδιαίτερη μνεία στο δύσκολο κυκλοφοριακό της Αττικής έκανε μεταξύ άλλων αναφορά ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ.

Ο κ. Ταχιάος προανήγγειλε οδικές παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την τριπλή επέκταση της Αττικής Οδού και τη σύνδεση Ελευσίνα-Οινόη, οι οποίες έχουν κατατεθεί μέσω των Προτύπων Προτάσεων, σημειώνοντας ότι για την τελευταία το Υπουργείο θα επιθυμούσε να συνοδεύεται και από σιδηροδρομική σύνδεση με το Θριάσιο. Πρόσθεσε, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ένα νέο νομοσχέδιο για το πλαίσιο των Πρότυπων Προτάσεων μέσω του οποίου θα αλλάξει η επιτροπή αξιολόγησης.

Σχετικά με την παραχώρηση της Αττικής Οδού, αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου η επιστροφή του οδικού άξονα στο Δημόσιο. Ωστόσο η παράδοση στον νέο παραχωρησιούχο θα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί χρονικά και εξετάζονται σενάρια για το μεταβατικό στάδιο. Πρόσθεσε ότι δεν εξετάζεται η παράταση της υφιστάμενης παραχώρησης, αλλά θα συνεχίσει η λειτουργία της με τα έσοδα να πηγαίνουν πλέον στα ταμεία του Δημοσίου.

Σχετικά Άρθρα