MENU

Ομάδα Εργασίας από τη ΡΑΑΕΥ για ενεργειακά θέματα – Το βασικό αντικείμενο

Πρόεδρος της υπό σύσταση ομάδας θα αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της ΡΑΑΕΥ, Δημήτρης Φούρλαρης

Ομάδα εργασίας για τα ανανεώσιμα αέρια και το υδρογόνο συστήνει η ΡΑΑΕΥ.

Συγκεκριμένα, ως αντικείμενο της Ομάδας προβλέπεται η «Ανάλυση των ρυθμίσεων του νέου Ευρωπαϊκού «Πακέτου Απανθρακοποίησης» για τα ανανεώσιμα καύσιμα και το υδρογόνο.

Σημειώνεται ότι, ο σχετικός Κανονισμός για τις «εσωτερικές αγορές ανανεώσιμων πηγών αερίου, φυσικό αέριο και υδρογόνο» και η Οδηγία σχετικά με τους «κοινούς κανόνες για τις εσωτερικές αγορές ανανεώσιμων πηγών αερίου, φυσικού αερίου και υδρογόνου», υιοθετήθηκαν από την ΕΕ τον περασμένο Μάιο και πρόκειται να τεθούν σε ισχύ 6 μήνες μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.  

Τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους 2 χρόνια για να προσαρμόσουν την εθνική τους νομοθεσία στις διατάξεις της οδηγίας.

Το ύφος του ρυθμιστικού πλαισίου

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΡΑΑΕΥ, το ρυθμιστικό πλαίσιο για το υδρογόνο δε μπορεί να είναι αντιγραφή του υφιστάμενου για το φυσικό αέριο. Αντίθετα, «απαιτείται μια εξελικτική και προσαρμοστική ρυθμιστική προσέγγιση, βασισμένη σε ένα μείγμα μεταξύ της εναρμονισμένης νομοθεσίας της ΕΕ και στοιχείων δυναμικής ρύθμισης έως ότου το νέο ενεργειακό μείγμα φτάσει σε ένα ώριμο σημείο».

Πρόεδρος της υπό σύσταση ομάδας θα αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της ΡΑΑΕΥ, Δημήτρης Φούρλαρης. Μέλη ορίζονται οι: Αναστοπούλου Αγγελική, Βασιλειάδης Γεώργιος, Βλάχος Ανδρέας, Γαζή Ευαγγελία, Γούσης Γεώργιος, Κουτσοπούλου Ευσταθία, Λούντου Πολυξένη, Μπούζος Μιχαήλ. Επίσης στη θέση της γραμματέα, η Μπάρου Φανή-Βαρβάρα.

Σχετικά Άρθρα