MENU

Δεύτερος γύρος απολύσεων από τη Ford στο εργοστάσιο της Βαλένθια

Περικοπές έως και 1.600 θέσεων εργασίας

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει έως και 1.600 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Βαλένθια της Ισπανίας, αφού ανακοίνωσε τη μείωση 1.100 θέσεων εργασίας πέρυσι.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 4.700 εργαζόμενους στο εργοστάσιο, δήλωσε στα συνδικάτα ότι σχεδιάζει να καταργήσει μόνιμα 600 θέσεις εργασίας, ενώ είναι ανοιχτή να διαπραγματευτεί την πιθανή επαναπρόσληψη των άλλων 1.000 αργότερα, καθώς σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο από το 2027, δήλωσε εκπρόσωπος της Ford στην Ισπανία.

Η Ford δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου υβριδικού επιβατικού αυτοκινήτου στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Almussafes, στην περιοχή της Βαλένθια, από το 2027 για την ευρωπαϊκή αγορά και αλλού.

Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει 300.000 μονάδες του νέου αυτοκινήτου ετησίως, είχε δηλώσει τότε το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας.

Η Ford συναρμολογεί πλέον μόνο το συμπαγές σπορ όχημα γενικής χρήσης Kuga στο εργοστάσιο μετά την κατάργηση άλλων μοντέλων τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι το δεύτερο σχέδιο περικοπής θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η εταιρία μέσα σε δύο χρόνια.

Σχετικά Άρθρα