MENU

Upwork: Αυτή είναι η πιο περιζήτητη τεχνολογική δεξιότητα για το 2024

Οι επαγγελματίες χρεώνουν έως και 167 δολ. την ώρα

Με τις αποφοιτήσεις των κολεγίων να «σαρώνουν» τη χώρα την άνοιξη, πολλοί 20άρηδες συρρέουν στην αγορά εργασίας τον Ιούνιο αναζητώντας την πρώτη τους δουλειά μετά το πτυχίο.

Αν είστε ένας από τους νέους ελπιδοφόρους – ή, αν απλά ψάχνετε για μια νέα δουλειά – επιδιώξτε να ανακαλύψετε αυτό που οι εργοδότες αναζητούν περισσότερο.

Η παγκόσμια πλατφόρμα ελεύθερων επαγγελματιών Upwork παρουσίασε τις πιο περιζήτητες δεξιότητες για το 2024. Συγκεκριμένα εξετάστηκε η πιο περιζήτητη δεξιότητα από χρόνο σε χρόνο σε σχέση με τις λιγότερο δημοφιλείς, αλλά και οι ανερχόμενες», τονίζει η Margaret Lilani, αντιπρόεδρος στην εταιρεία. Αυτό περιλαμβάνει ρόλους όπως το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η λογιστική και η εικονική υποβοήθηση.

Μία από τις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για το 2024 αναδεικνύεται η ανάλυση δεδομένων. Δείτε τι απαιτεί η δεξιότητα αυτή, πόσο μπορεί να αποδίδει και γιατί οι εργοδότες την αναζητούν.

Οι αναλυτές δεδομένων εξετάζουν τα ακατέργαστα δεδομένα σχετικά με το πώς αποδίδει μια επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως οι πωλήσεις, η επισκεψιμότητα του ιστότοπου και οι κανονιστικοί κίνδυνοι, και εξάγουν συμπεράσματα για το πώς μπορεί να βελτιωθεί.

Συνήθως απαιτείται πτυχίο σε θέματα όπως η επιστήμη των υπολογιστών ή η στατιστική. Όσοι δεν διαθέτουν τίτλο σπουδών μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα μέσω πανεπιστημίων ή εταιρειών τεχνολογίας όπως η Google και να αποκτήσουν πιστοποιήσεις μέσω ιστότοπων όπως το Coursera.

Στο Upwork χρεώνουν έως και 167 δολάρια την ώρα.

Αυτοί που μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία θα είναι οι «νικητές»

Το σύνολο των δεξιοτήτων είναι ένα σύνολο που εξελίσσεται συνεχώς, ειδικά όσον αφορά τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

«Υπήρχε μια εκδοχή της ανάλυσης δεδομένων εδώ και αρκετό καιρό», σημειώνει η Lilani, αλλά πλέον η δεξιότητα αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να εμβαθύνουμε στα δεδομένα και να βρούμε μεγαλύτερες γνώσεις γρηγορότερα, καταλήγει.

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Στο πλαίσιο αυτό οι άνθρωποι που ξέρουν πώς να την αξιοποιήσουν και να την αναπτύξουν θα είναι οι νικητές σε αυτό το παιχνίδι.

Σχετικά Άρθρα