MENU

Ενίσχυση θέσης στο εγχώριο τουριστικό real estate από τις εταιρίες hotel management

«Όπλο» τους η τεχνογνωσία στην αποτελεσματική διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων

Την επέκτασή τους στον εγχώριο κλάδο φιλοξενίας συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς οι μεγαλύτερες εταιρίες hotel management που δραστηριοποιούνται σήμερα στην ελληνική αγορά.

Τα προβλήματα ρευστότητας, εξεύρεσης προσωπικού και του υπέρογκου δανεισμού που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων τα τελευταία χρόνια, τους οδηγούν στη λύση της συνεργασίας με εταιρείες που εξειδικεύονται στο hotel management.

Επιπλέον, η αλματώδης ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει καταστήσει το τουριστικό real estate ιδιαίτερα ελκυστικό σε εταιρίες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που εμπλουτίζουν τα χαρτοφυλάκιά τους με ξενοδοχειακές μονάδες διαφόρων κατηγοριών.

Τα ξενοδοχεία αυτά μισθώνουν στη συνέχεια σε εταιρίες hotel management, ώστε να εξασφαλίσουν την επαγγελματική λειτουργία και διαχείρισή τους με στόχο ικανοποιητικά σταθερά έσοδα.

Στο πλαίσιο αυτό η SWOT Hospitality ανακοίνωσε πρόσφατα τη μίσθωση του Οlvos Koufonisia από την Intracom Properties. Το ανανεωμένο ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στον Ιούνιο. Βρίσκεται στο Άνω Κουφονήσι, μόλις 90 μέτρα από την παραλία, και διαθέτει 55 δωμάτια και σουίτες.

Το Olvos Koufonisia είναι μέλος του Olvos Collection, το οποίο δημιούργησε η SWOT Hospitality το 2020 και περιλαμβάνει πολυτελή boutique ξενοδοχεία σε προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και το Πόρτο Χέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η SWOT Hospitality διαχειρίζεται ένα portfolio ξενοδοχείων αξίας 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και τη Ν.Α. Ευρώπη, και συνεργάζεται με διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων όπως η Hilton, η Marriott International Inc., η Hyatt Hotels Corporation, η Accor S.A., η Nikki Beach Hotels & Resorts.

Επενδύσεις από HotelBrain και Zeus International

Πρόσφατη ανάλογη συμφωνία είναι και αυτή της HotelBrain με τη NIMTENKO AE, συμφερόντων Τέλη Μυστακίδη, για τη μίσθωση του πρώην Hotel Nikopolis. Η συμφωνία είναι 10ετούς διάρκειας και τίθεται σε ισχύ άμεσα.

Με το πρώην Hotel Nikopolis η HotelBrain εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο ανέστειλε τη λειτουργία του στις 30 Μαρτίου 2024.

Επιπλέον επενδύσεις σχεδιάζει για το τρέχον έτος και η Zeus International που το 2023 επένδυσε περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα προχωρά στην αναβάθμιση του Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη και στην επέκταση των ξενοδοχείων Ammos Resort στην Κω και Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα στην Κω ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Ammos Resort, ενώ την επόμενη διετία το ξενοδοχείο θα επεκταθεί σε όμορη έκταση που αγόρασε η εταιρεία με στόχο να αυξηθεί η χωρητικότητα του στα 250 δωμάτια.

Στο Ajul στη Χαλκιδική, η Zeus αγόρασε επίσης διπλανή έκταση στο ξενοδοχείο, η οποία έχει οικοδομική άδεια, με στόχο την κατασκευή επιπλέον 160 bungalows και βιλών. Με την ολοκλήρωση αυτών των άμεσων επενδύσεων ο Όμιλος Zeus International πλησιάζει τα 2.600 ιδιόκτητα δωμάτια και τις 8.500 – 9.000 κλίνες.

Η νέα δυναμικότητα θα αυξήσει τον τζίρο των εννέα ιδιόκτητων μονάδων της Zeus που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα