MENU

Στην αγορά βγήκε ξανά η περίφημη γυάλινη έπαυλη του Justin Bieber

Το «Salad Spinner» πωλείται έναντι 35 εκατ. δολαρίων

Το περίφημο σπίτι «Salad Spinner» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, που ως γνωστόν νοίκιασε ο Justin Bieber το 2014, βγαίνει ξανά στην αγορά.

Η χαρακτηριστική γυάλινη έπαυλη είναι εισηγμένη για 34.995.000 δολάρια.

Τελευταία φορά πουλήθηκε το 2014 για 10,5 εκατομμύρια δολάρια, και έκτοτε αξιοποιήθηκε ως ακριβό ενοικιαζόμενο ακίνητο. Οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονταν μεταξύ 50.000 και 85.000 δολαρίων μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι το σπίτι είναι ακόμα διαθέσιμο προς ενοικίαση για 59.000 δολάρια το μήνα.

Αν και στη λίστα αναφέρεται «The Beverly Hills Glass House», έχει ονομαστεί και «Salad Spinner House» λόγω της ευρύχωρης κυκλικής αυλής του με τοίχους από γυαλί και ατσάλι που ανεβοκατεβαίνουν.

Όταν το βλέπεις από έξω, λέγεται ότι μοιάζει με τη δημοφιλή συσκευή για το στέγνωμα λαχανικών. Ο χαλύβδινος στύλος στο κέντρο της αυλής στηρίζει μια στυλιζαρισμένη σκιά που μοιάζει με οθόνη.

Χτισμένο από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Ed Niles το 2009, η έπαυλη 7.500 τετραγωνικών ποδιών, διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και 6,5 μπάνια, ενώ αποτελεί ένα μικρό ορόσημο στο αριστοκρατικό Coldwater Canyon.

Έχει παρουσιαστεί ακόμη και σε τοπικές περιηγήσεις «σπίτια των αστέρων». Η περιφραγμένη με τείχη και πύλες ιδιοκτησία βρίσκεται σε ένα οικόπεδο μισού στρέμματος και προστατεύεται από ένα υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας, καθιστώντας το ιδανικό καταφύγιο για προνομιούχους υψηλών προδιαγραφών.

Το Curbed αναφέρει ότι η έπαυλη που θυμίζει πλοίο είχε αρχικά παραγγελθεί από τον εργολάβο Raffi Cohen όταν ήταν ελεύθερος, αλλά παντρεύτηκε πριν ολοκληρωθεί. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γωνίες, οι άκρες, οι προεξοχές και οι σχεδόν αόρατοι γυάλινοι τοίχοι της δεν ήταν ακριβώς φιλικοί προς τα παιδιά. Ο Cohen το πούλησε πριν τελειώσει για περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, το σπίτι είναι σίγουρα φιλικό για πάρτι. Διαθέτει πολλαπλά μπαρ, μεγάλους ανοιχτούς εσωτερικούς-υπαίθριους χώρους και μια πισίνα υπερχείλισης με εκπληκτική θέα.

Τα περισσότερα δωμάτια είναι καμπυλωτά, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας, του οικογενειακού δωματίου και του γκαράζ έξι αυτοκινήτων. Ακόμη και η κύρια σουίτα, η ντουλάπα της και το μπάνιο της είναι στρογγυλεμένα.

Και αν ποτέ χαθείτε σε αυτό το τεράστιο αρχοντικό, απλά συνεχίστε να περπατάτε – πιθανότατα θα καταλήξετε εκεί από όπου ξεκινήσατε.

Σχετικά Άρθρα