MENU

Volvo: Μεταφέρει την παραγωγή EV από την Κίνα στο Βέλγιο

Προκειμένου να αποφύγει την επιπλέον δασμολόγηση

Η Volvo Car AB άρχισε να μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής στο Βέλγιο, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς στα made in china αυτοκίνητα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Η Volvo, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely, εξέταζε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις πωλήσεις των κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων που προορίζονται για την Ευρώπη, στην περίπτωση που εισαχθούν δασμοί, ανέφερε η εφημερίδα.

Ωστόσο, το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι η μετατόπιση της παραγωγής των μοντέλων EX30 και EX90 της Volvo από την Κίνα στο Βέλγιο αναμένεται να αναιρέσει την ανάγκη της εταιρείας για κάτι τέτοιο, με πηγές της εταιρίας να επισημαίνουν πως η αναστολή των πωλήσεων των EVs που κατασκευάζονται στην Κίνα δεν εξετάζεται πλέον.

Η κατασκευή ορισμένων μοντέλων της Volvo που προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε επίσης να μεταφερθεί στο Βέλγιο, ανέφεραν οι Times.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εποπτεύει την εμπορική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών, ξεκίνησε πέρυσι έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα λαμβάνουν παράνομες επιδοτήσεις που δικαιολογούν επιπλέον δασμούς.

Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ έχουν επιβαρυνθεί από παράγοντες όπως οι στενότεροι δεσμοί του Πεκίνου με τη Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ΕΕ επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ιδίως όσον αφορά τα υλικά και τα προϊόντα που απαιτούνται για την πράσινη μετάβασή της.

Σχετικά Άρθρα