MENU

Τα ακριβά «διαζύγια» μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών

Διαμάχες που έγιναν πρωτοσέλιδα στις ΗΠΑ

Τα ζητήματα μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε εθνικό επίπεδο φέτος, στις ΗΠΑ, με σωρεία αντιδικιών που αφορούν οικονομικές αξιώσεις, καταγγελίες μισθωτικών συμβάσεων, διεκδίκηση αποζημιώσεων, καταλήψεις και πολλά ακόμα.

Πρόσφατο παράδειγμα διάσημος σεφ που απέφευγε τις πληρωμές του ενοικίου για τεσσεράμισι χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην έξωση του από το διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν, λόγω της μεγάλης οφειλής.

Ο Madison Cowan, ο οποίος κέρδισε το «Chopped» του Food Network το 2010 και το «Iron Chef» το 2012, είχε ήδη εκκενώσει το διαμέρισμά του στο Boerum Hill του Μπρούκλιν, πριν ο ιδιοκτήτης και ένας αστυνόμος της πόλης φτάσουν για να του κάνουν έξωση βάσει δικαστικής απόφασης, ανέφερε η New York Post.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Cowan μετακόμισε για πρώτη φορά στο διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, αξίας 2.700 δολαρίων το μήνα, τον Οκτώβριο του 2019, αλλά δεν είχε πληρώσει ενοίκιο από τον Ιανουάριο του 2020.

Τα πρώτα χρόνια που ζούσε χωρίς ενοίκιο, εκμεταλλεύτηκε το μορατόριουμ εξώσεων της περιόδου της πανδημίας και όταν αυτό έληξε, απέφυγε πέντε διαταγές έξωσης καταθέτοντας επανειλημμένα εφέσεις, ανέφερε το δημοσίευμα.

Επέλεξε, πάντως, να μην ασκήσει έφεση στην έκτη εντολή έξωσης του δικαστή που εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες, τόνισε η Post.

Ο Cowan – του οποίου ο ιστότοπος αναφέρει ότι έχει προσφέρει πιάτα του σε διασημότητες όπως η Scarlett Johansson, ο Mos Def και η Halle Berry – ανέφερε στον δικαστή τον Μάιο ότι επηρεάστηκε σοβαρά από την πανδημία. .«Δεν μπορούσα να βρω δουλειά», τόνισε, σύμφωνα με το WABC

Αλλά τα περισσότερα από 145.000 δολάρια που χρωστάει επηρεάζουν σοβαρά τον ιδιοκτήτη του, κ. Gus Sheha.

«Είμαστε απλά χαρούμενοι που βγήκε έξω», δήλωσε ο Sheha στην Post. «Θα ήθελα να ελπίζω ότι και άλλοι θα το δουν αυτό και θα καταλάβουν τι είδους ενοικιαστής είναι και δεν θα βρεθούν στην ίδια θέση που ήμουν εγώ», σημείωσε.

«Δυστυχώς, είναι οι μικροί ιδιοκτήτες που πλήττονται περισσότερο και θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρεοκοπήσουν όταν έχουν ενοικιαστές που δεν πληρώνουν το ενοίκιο για τεσσεράμισι χρόνια», πρόσθεσε ο Sheha.

Ο Sheha δήλωσε στην Post ότι δεν περιμένει να λάβει τα χρωστούμενα από τον Cowan, προσθέτοντας ότι η πρόσληψη άλλου δικηγόρου θα ήταν πολύ ακριβή.

Η λίστα με τις διαμάχες ιδιοκτητών και ενοικιαστών φαίνεται να είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα ζευγάρι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με έναν άνδρα που αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι αξίας 2 εκατ. Δολ. που αγόρασαν πρόσφατα.

Ο καταληψίας ισχυρίζεται ότι είχε άδεια από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη να παραμείνει στο σπίτι. Δυστυχώς για το ζευγάρι, ο νόμος της Νέας Υόρκης παρέχει προσωρινά δικαιώματα σε όσους μένουν σε μια κατοικία για περισσότερες από 30 ημέρες, καθώς θεωρούνται ενοικιαστές.

Το ζευγάρι αγωνίζεται να απομακρύνει τον καταληψία και έχει δεχτεί ανταγωγή για παρενόχληση.

Στο Τέξας, άνδρας αγόρασε ένα σπίτι για 175.000 δολάρια μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι η προηγούμενη ένοικος εξακολουθούσε να ζει εκεί. Και δεν ήταν μόνη της, ζούσε μαζί με το κατοικίδιό της στη συγκεκριμένη περίπτωση μία κατσίκα.

Το διάστημα Οκτωβρίου -Φεβρουαρίου, ομάδα καταληψιών έμενε σε μια έπαυλη 5.875 τετραγωνικών μέτρων στο Μπέβερλι Χιλς και μάλιστα έβγαζε χρήματα διοργανώνοντας πάρτι και χρεώνοντας είσοδο που έφτανε τα 1.500 δολάρια. Δημοσίευσε επίσης δωμάτια προς ενοικίαση στην Booking.com, χρεώνοντας 150 έως 300 δολάρια τη βραδιά.

Το σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων διέθετε πισίνα, σπα και καμπάνα – μια πλούσια κατοικία, ενώ οι κάτοικοι δεν πλήρωναν ενοίκιο.

Σχετικά Άρθρα