MENU

Σέρρες: Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου Serexpo

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου Serexpo «Χρήστος Μέγκλας».

Το όραμα του αείμνηστου προέδρου του Επιμελητηρίου, του οποίου το όνομα έχει το Επιχειρηματικό κέντρο, θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο στο Νομό Σερρών. Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση έξι κτηρίων, που βρίσκονται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη», προϋπολογισμού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία εκθεσιακών και συνεδριακών χώρων καθώς και θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων.

Την εξέλιξη των εργασιών εξέτασαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, μαζί με τον πρώην υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

«H αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου Serexpo “Χρήστος Μέγκλας είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρο το Νομό Σερρών. Με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ και με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την καινοτομία και την εξωστρέφεια των σερραϊκών επιχειρήσεων» είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, που υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία ενός από τα πλέον σύγχρονα Επιχειρηματικά Κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα, οι Σέρρες θα αποκτήσουν ένα σπουδαίο αναπτυξιακό πλεονέκτημα που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας. «Στόχος μας δεν είναι μόνο να διοργανώνεται κάθε χρόνο μια αρτιότατη έκθεση, αλλά να δημιουργήσουμε ένα πόλο έλξης και δραστηριότητας για όλη τη διάρκεια του έτους» είπε ο κ. Καραμανλής.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα Επιχειρηματικό Κέντρο πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, επί θητείας του Κώστα Καραμανλή, το πρώην στρατόπεδο θα αξιοποιηθεί και θα δημιουργηθούν εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι καθώς και θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων» είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς που τόνισε ότι βασική επιδίωξη είναι το Επιχειρηματικό Κέντρο να αποτελέσει πόλο έλξης για επιχειρηματικές και όχι μόνο δραστηριότητες και να καταστεί σημείο αναφοράς για τον Νομό Σερρών.

«Με ένα πρωτοποριακό Επιχειρηματικό κέντρο θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την τοπική μας οικονομία» συμπλήρωσε ο κ. Μαλλιαράς.

Σχετικά Άρθρα