MENU

Σήμερα (5/6) ξεκινά η διαπράγματευση των μετοχών της Noval Property στο Χρηματιστήριο

Το βασικό αντικείμενο των Ειδικών Διαπραγματευτών

Σήμερα (5/6) ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Noval Property στο Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

H Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε:

  • την εισαγωγή του συνόλου των 126.431.958 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (ISIN: GRS824003008) στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.
  • την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «AUSTRIACARD HOLDINGS AG» από το Μέλος του ΧΑ «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024.

Η Εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις ειδικής διαπραγμάτευσης τόσο με την «ΑΛΦΑ FINANCE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», όσο και την «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» (οι «Ειδικοί Διαπραγματευτές») με τους ακόλουθους βασικούς όρους:

1. Οι Ειδικοί Διαπραγματευτές θα διαβιβάζουν στο Σύστημα Συναλλαγών του Χ.Α. εντολές ειδικής διαπραγμάτευσης (δηλαδή, ταυτόχρονες εντολές αγοράς και πώλησης) για ίδιο λογαριασμό επί των μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. Για την υπηρεσία αυτή, η Εταιρεία θα καταβάλλει αμοιβή στους Ειδικούς Διαπραγματευτές.

2. Οι ανωτέρω αναφερόμενες συμβάσεις ειδικής διαπραγμάτευσης έχουν διάρκεια ενός (1) έτους, από την ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

Έργα σε εξέλιξη

Σε ότι αφορά τα υφιστάμενα έργα του χαρτοφυλακίου της AEEAΠ, ήδη η συνεπένδυση με την Brook Lane για την ανάπτυξη κτιρίου γραφείων στο ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι έχει κατά το ήμισυ μισθωθεί. Επιπλέον, το οικιστικό ακίνητο που αναπτύσσει η εταιρεία στο Μετς, έχει επίσης μπει στη φάση εμπορευματοποίησης, καθώς έχει ήδη μισθωθεί ο τελευταίος όροφος του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη επένδυση που προωθεί η εταιρεία αυτή την στιγμή, ύψους 169 εκατ. ευρώ, αφορά στο μικτό project με γραφεία, κατοικίες, αθλητικές εγκαταστάσεις και πολυχώρους πολιτισμού στις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου Viohalco στην Πειραιώς, επιφάνειας 106.000 τ.μ.

Για το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνονται οι αδειοδοτήσεις, ενώ στόχος είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής το 2028.

Το 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο γραφειακό συγκρότημα 61.500 τ.μ. που αναπτύσσει η εταιρεία στο Μαρούσι, στην οδό Χειμάρρας στο πρώην ακίνητο της Kodak από κοινού με την επενδυτική BrookLane. Πρόκειται για κτίρια με πιστοποίηση LEED Gold.

Μέσα στο 2024 αναμένεται η ολοκλήρωση του συγκροτήματος γραφείων και κατοικιών στο Μετς επένδυση της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία επενδύει επίσης σε νέο γραφειακό συγκρότημα, 20.800 τ.μ. με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024 επίσης στο Μαρούσι, ενώ το 2025 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του έτερου κτιρίου γραφείων που έχει αγοράσει η Noval Property επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Τέλος, η εταιρεία παρέδωσε τον περασμένο Ιανουάριο το νέο κέντρο logistics στη Μάνδρα, επιφάνειας 9.800 τ.μ., επένδυση ύψους 7,9 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα