MENU

«Κάβος» τα ακίνητα για το σπονδυλωτό deal Intracom – Ευρώπη Ασφαλιστική

H ακίνητη περιουσία θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εργασιών του ομίλου

H εισφορά ακινήτων της Intracom Properties στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Intracom Holdings που περνά και από τις ασφάλειες (εξαγορά της εισηγμένης ασφαλιστικής Ευρώπη) έπεσε στα χαμηλά, δεδομένης της ηχηρής είδησης, ωστόσο τα assets ακινήτων του σχήματος θα ενισχύσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εργασιών.

Παρά το γεγονός του ότι έως πρότινος είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η όποια ακίνητη περιουσία του ομίλου Intracom θα κατέληγε σε μια θεσμοθετημένη δομή παραγωγής αξίας (βλέπε ΑΕΕΑΠ), εν τούτοις μεγαλύτεροι σχεδιασμοί ενέταξαν τα assets ακινήτων σ’ ένα άλλο εταιρικό σχήμα, όπου εκτός από τη θωράκιση της κεφαλαιακής βάσης, ενδέχεται στο μέλλον η προσδοκώμενη ροή νέων κεφαλαίων (AMK, placements κτλ) να προσφέρουν κεφάλαια αξιοποίησης των υφιστάμενων assets.

Υπενθυμίζεται πως δρομολογείται η απορρόφηση της Intracom Properties από την Κλουκίνας – Λάππας (ΚΛΜ).

Η μεν Intracom Properties, 100% θυγατρική του ομίλου Intracom, είναι εταιρεία επενδύσεων στο χώρο του real estate και της διαχείρισης – αξιοποίησης ακινήτων και ενσωματώνει στο ενεργητικό της τον κλάδο ακινήτων της Intracom Holdings, καθώς και τη συμμετοχή της στην ΚΛΜ.

Η αξία των δύο χαρτοφυλακίων αθροιστικά θα ανέρχεται μετά την δρομολογούμενη απορρόφηση της Intracom Properties από την ΚΛΜ στα 118 εκατ. ευρώ, με συνολικά 56.000 τ.μ. χώρων.

Σε ετήσια βάση τα ακίνητα αυτά θα αποφέρουν εισόδημα 7,5 εκατ. ευρώ στον όμιλο.

Σημειώνεται πως στο σπονδυλωτό σχήμα του deal στο οποίο «παντρεύονται» ακίνητα και ασφαλιστικές υπηρεσίες, προβλέπεται η είσοδος νέων επενδυτών συνδεδεμένων και με εφοπλιστικά κεφάλαια στην ΚΛΜ, με απόκτηση του 27,6% που κατέχει η Intracom στην εταιρεία μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και περαιτέρω συμμετοχή αυτών στην Intracom Properties, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σχετικά Άρθρα