MENU

Πώς οι αεροπορικές εταιρίες θα περιορίσουν τις απώλειες στις αποσκευές

Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών εντοπισμού

Οι αεροπορικές εταιρείες θα χάνουν, πλέον, λιγότερες αποσκευές και θα σας τις επιστρέφουν ταχύτερα χάρη στους νέους κανόνες εντοπισμού.

Μια αεροπορική εταιρεία που χάνει τις βαλίτσες σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χαλάσει τις διακοπές σας.

Τα νέα, πάντως, είναι ευχάριστα από τον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς οι νέοι κανονισμοί για τον εντοπισμό των αποσκευών υπόσχονται να περιορίσουν τα δυσάρεστα περιστατικά.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), έχει καταστήσει υποχρεωτική για όλα τα μέλη των εταιρειών την παρακολούθηση των αποσκευών σε τέσσερα σημεία καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται μια αποσκευή και, ως εκ τούτου, θα οδηγήσει σε μείωση των απωλειών.

Γνωστό ως ψήφισμα 753, απαιτεί την παρακολούθηση των αποσκευών με τη χρήση σαρωμένων γραμμωτών κωδικών κατά τον έλεγχο εισιτηρίων, κατά τη φόρτωση στην πτήση, κατά τη μεταφορά και κατά την άφιξη στη ζώνη παράδοσης.

Η πιο πρόσφατη παγκόσμια έκθεση προόδου της ΙΑΤΑ διαπίστωσε ότι από τις 155 αεροπορικές εταιρείες και τα 94 αεροδρόμια που συμμετείχαν στην έρευνα, το 44% έχει εφαρμόσει πλήρως τις απαιτήσεις για τον εντοπισμό των αποσκευών.

Το 41% των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων εργάζονται επί του παρόντος για την εκπλήρωση των απαιτήσεων, προστίθεται στην έκθεση.

Η Κίνα και η Βόρεια Ασία είναι πρωτοπόροι με το 88% των εταιρειών να έχουν εφαρμόσει το σύστημα, ενώ ακολουθούν η Αμερική με 60% και η Ευρώπη και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με 40%, αντίστοιχα.

Έτσι οι αεροπορικές εταιρείες ίσως είναι λιγότερο πιθανό να χάσουν τις αποσκευές σας αυτό το καλοκαίρι. Από το 2007 έως το 2022, ο κακός χειρισμός των αποσκευών μειώθηκε κατά σχεδόν 60%, σύμφωνα με τη Monika Mejstrikova, διευθύντρια επίγειων λειτουργιών της ΙΑΤΑ.

Το 2022, παρατηρήθηκε αύξηση της απώλειας αποσκευών κυρίως λόγω της απότομης ανάκαμψης των ταξιδιών μετά τους περιορισμούς του Covid, τις ελλείψεις προσωπικού και την ανετοιμότητα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Ο αριθμός των αποσκευών που καθυστέρησαν, χάθηκαν ή καταστράφηκαν αυξήθηκε από 4,35 το 2021 σε 7,6 αποσκευές ανά 1.000 επιβάτες το 2022, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της SITA, η οποία διαχειρίζεται συστήματα πληροφορικής για το 90% των αερομεταφορέων.

Η ΙΑΤΑ ελπίζει ότι η αυξημένη χρήση των κανονισμών εντοπισμού θα μειώσει τώρα και πάλι τα περιστατικά χαμένων αποσκευών. Σε αυτό θα συμβάλει επίσης η εξομάλυνση του αριθμού των επιβατών και η καλύτερη προετοιμασία του κλάδου.

«Το τελικό αποτέλεσμα, μετά την επιτυχή εφαρμογή του ψηφίσματος 753, θα πρέπει να είναι η ορατή μείωση των ποσοστών λανθασμένου χειρισμού αποσκευών για την αεροπορική εταιρεία, το αεροδρόμιο ή τον επίγειο χειριστή », εξήγησε ο Τίμος Κορώσης, υπεύθυνος ανάπτυξης συστημάτων αεροδρομίου και προϊόντων εδάφους στην Aegean Airlines, κατά τη διάρκεια διαδικτυακού σεμιναρίου της ΙΑΤΑ.

“Όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα θέλαμε και κάνουμε λάθος χειρισμό μιας αποσκευής, είμαστε σε θέση να την ανακτήσουμε πιο γρήγορα από ό,τι πριν”, πρόσθεσε. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες θα περιμένουν λιγότερο και θα ανακτούν ταχύτερα – ενδεχομένως την ίδια ημέρα – την αποσκευή τους.

Σχετικά Άρθρα