MENU

Δημιουργήθηκε το 2ο βοτανικό μονοπάτι Σίφνου

Οι επισκέπτες των μονοπατιών έχουν τώρα την δυνατότητα να δουν στο κάθε ταμπελάκι την φωτογραφία κάθε φυτού

Μετά την δημιουργία, πέρυσι τον Απρίλιο, του 1ου βοτανικού μονοπατιού στη διαδρομή «Φυρόγια -Ταξιάρχης Σκάφης», δημιουργήθηκε φέτος το 2ο βοτανικό μονοπάτι στη Σίφνο, αυτό στη διαδρομή «Κάστρο-Πουλάτη».

Το πρώτο μονοπάτι δημιουργήθηκε με την χρηματοδότηση του Cyclades Preservation Fund (που χρηματοδότησε την πραγματοποίηση της ιδέας του κ. Κων/νου Φαφαλιού) σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Σ., την βιολόγο κ. Ουρανία Παπακώστα και τον γεωπόνο κ. Νικηφόρο Κάραβο. Τις μικρές πινακίδες των φυτών τοποθέτησαν μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου με τις δασκάλες τους.

Το δεύτερο μονοπάτι δημιουργήθηκε με την ευγενική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της «Λυσιτέλεια», σε συνεργασία με τον Δήμο Σίφνου, και πάλι με την βιολόγο κ. Ουρανία Παπακώστα και τον γεωπόνο κ. Νικηφόρο Κάραβο που ταυτοποίησαν τα φυτά. Τις πινακίδες τοποθέτησαν καθηγήτριες, μαθήτριες και μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου-Λυκείου Σίφνου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς». Η ολοκλήρωση του μονοπατιού θα γίνει με νέα επίσκεψη το προσεχές φθινόπωρο για την συμπλήρωση των φυτών της εποχής.

Οι επισκέπτες των μονοπατιών έχουν τώρα την δυνατότητα να δουν στο κάθε ταμπελάκι την φωτογραφία κάθε φυτού, την επιστημονική (λατινική) ονομασία του, την κοινή ονομασία και την ονομασία του στην τοπική διάλεκτο- όπου υπάρχει.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Σίφνου, με την συμπερίληψη τους στην δράση αυτή, έχουν την ευκαιρία να μάθουν την αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες ακόμα και των πιο ταπεινών άγριων φυτών και να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της προστασίας τους και της διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Σχετικά Άρθρα