MENU

Νέες συνεργασίες, πέραν του fund HIG, επιζητά η Inventio Edge Development

Η εταιρία επιδιώκει να παρέχει ολοκληρωμένες real estate development υπηρεσίες προς τρίτους

Στην ανάληψη έργων από τρίτους, πλην της HIG Capital της οποίας είναι αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα, στοχεύει πλέον η Inventio. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, αυτή θα μπορεί στο εξής μέσω της Inventio Edge Development να λειτουργεί ως developer και για άλλους πελάτες, ενώ στα σχέδια της είναι να δημιουργήσει δικές της επενδυτικές πλατφόρμες.

Οι πλατφόρμες αυτές όμως θα αφορούν σε κλάδους πέραν του ξενοδοχειακού τομέα και του logistic, όπου η Inventio δραστηριοποιείται σήμερα μέσω των επενδυτικών σχημάτων ELLA Resorts και Streem Global για λογαριασμό του αμερικανικού fund HIG.

Tα νέα αυτά επενδυτικά οχήματα θα είναι δύο, με το πρώτο εξ’ αυτών να αφορά στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ταυτόχρονα όμως η Inventio Edge έχει διευρύνει τη δραστηριότητά της για να μπορέσει να παρέχει ολοκληρωμένες real estate development υπηρεσίες και προς τρίτους.

Επισημαίνεται πως η Inventio δεν έχει καμία μετοχική σχέση με την HIG Capital, στην οποία απλά προσφέρει υπηρεσίες συντονισμού του μελετητικού, αδειοδοτικού και κατασκευαστικού αντικειμένου των έργων της.

Ως εκ τούτου δεν έχει καμία δέσμευση να αναλάβει αντίστοιχες υπηρεσίες και για άλλους πελάτες.

Προς το παρόν η Inventio έχει την ευθύνη επίβλεψης και υλοποίησης όλων των εν εξελίξει τεχνικών και κατασκευαστικών έργων της HIG, ύψους 600 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία και logistics εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν στην αξιοποίηση του ακινήτου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Σχετικά Άρθρα