MENU

“Υψηλές πτήσεις” για τα αεροδρόμια του Ντουμπάι το 2024

Προβλέψεις για περισσότερους από 100 εκατ. επιβάτες έως το 2027

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης αναμένεται, φέτος, για τα αεροδρόμια του Ντουμπάι, η οποία εκτιμάται, μάλιστα, ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ταξιδιώτες έως το 2027.

Ο κ. Paul Griffiths, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας διαχείρισης τόσο του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB) όσο και του Διεθνούς Αεροδρομίου Al Maktoum (DWC), Dubai Airports, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο φορέας εκμετάλλευσης των αεροδρομίων έχει δει πολύ ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία, προσθέτοντας ότι η πόλη δεν ήταν ποτέ σε ισχυρότερη θέση από ό,τι είναι τώρα.

Η έλλειψη χωρητικότητας αεροσκαφών, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες προώθησης του Ντουμπάι ως ασφαλούς προορισμού για την προσέλκυση επιβατών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατακόρυφη άνοδο της κίνησης, πρόσθεσε ο Griffiths.

«Με αυτά τα δεδομένα είμαστε έτοιμοι για μια χρονιά ρεκόρ, 91 εκατομμύρια προβλέπονται για το τέλος του 2024», δήλωσε στην εκπομπή «Capital Connection» του CNBC.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατέγραψε το πιο πολυσύχναστο τρίμηνο στην ιστορία του φέτος, καθώς το επισκέφθηκαν 23 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός ενισχυμένος κατά 8,4%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στις αυξημένες προσφορές προορισμών από τη ναυαρχίδα του Emirates και την αδελφή της αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flydubai.

Η συνολική επιβατική κίνηση το πρώτο τρίμηνο έφτασε τους 23.05 εκατ. επισκέπτες, πολύ πάνω από τα 7,9 εκατ. επιβάτες τον Ιανουάριο.

Η θεαματική άνοδος ενισχύει περαιτέρω τον ρόλο του αεροδρομίου ως βασικού μοχλού της οικονομίας του Ντουμπάι και του τομέα των αερομεταφορών στη Μέση Ανατολή.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση του Ντουμπάι ενέκρινε σχέδιο ύψους, 35 δισ. δολ, για την κατασκευή νέου επιβατικού αεροσταθμού στο διεθνές αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ του εμιράτου.

Θα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι από άποψη μεγέθους και το μεγαλύτερο στον κόσμο μετά την ολοκλήρωσή του.

Ο Griffiths δήλωσε ότι ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου θα συνεχίσει να επενδύει στην τεχνολογία για να βελτιώσει τον ρυθμό ροής στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ώστε οι επιβάτες να έχουν μία υψηλού επιπέδου εμπειρία.

Σχετικά Άρθρα