MENU

Τα επιβατικά της κινεζικής Maxus φέρνει στην ελληνική αγορά η εταιρία Πετρόπουλος

Σήμερα έχει παρουσία μόνο με επαγγελματικά ηλεκτρικά βαν και pick up οχήματα

Με τρία νέα μοντέλα ετοιμάζεται να μπει στην ελληνική αγορά επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Maxus, την αντιπροσωπεία της οποίας έχει αναλάβει η εταιρία Πετρόπουλος.

Μέχρι σήμερα η κινέζικη μάρκα έχει παρουσία στη χώρα μας μόνο με επαγγελματικά ηλεκτρικά βαν και pick up οχήματα.

Η ικανοποιητική πορεία που έχει μέχρι στιγμής η Maxus φαίνεται ότι οδηγεί την Πετρόπουλος στην απόφαση να ξεκινήσει να εισάγει και τα ηλεκτρικά Ι.Χ. της εν λόγω εταιρίας.

Ήδη η Πετρόπουλος έχει εισάγει και διατηρεί στις εγκαταστάσεις της τρία Euniq 6. Πρόκειται για ένα D-SUV με μήκος 4,7 μέτρα και μπαταρία 70 kWh που του δίνει αυτονομία 415 χλμ στην πόλη και 330 χλμ σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο.

Τα οχήματα αυτά η αντιπροσωπεία τα έχει φέρει προς το παρόν για προσωπική – δοκιμαστική χρήση, όμως όποιος πελάτης επιθυμεί μπορεί να το παραγγείλει.

Η αρχική τιμή του είναι στα 44.500 ευρώ, αλλά η αντιπροσωπεία το προσφέρει με έκπτωση στα 41.500 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι πριν την κρατική επιδότηση.

Επίσης η Πετρόπουλος θα εισάγει το 9θέσιο και 7θέσιο MPV μοντέλο της Maxus MIFA 9 και MIFA 7 αντίστοιχα. Το πρώτο προορίζεται κυρίως για χρήση VIP transfer, ενώ το δεύτερο είναι ένα «πολυχρηστικό» οικογενειακό αυτοκίνητο.

Επιστρέφοντας στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, η Maxus θα εισάγει στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό pick up μοντέλο της GST, το οποίο θα είναι αποκλειστικά με κίνηση και στους 4 τροχούς.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται να αντικαταστήσει το δικίνητο pick up της μάρκας T90.

Η τιμή του GST αναμένεται στα 62.000 ευρώ χωρίς την επιδότηση και θεωρείται πολύ ανταγωνιστική καθώς αντίστοιχα ηλεκτρικά τετρακίνητα μοντέλα κοστίζουν κοντά στα 85.000 με 90.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών βαν της Maxus αυτή έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά, σύμφωνα με τη διοίκηση της Πετρόπουλος και σε αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά το λανσάρισμα του μεσαίου βαν eDeliver 7, που ανήκει στην πιο δημοφιλή κατηγορία τέτοιων οχημάτων με μήκος από 4,29 έως 5,36 μέτρα.

Η αυτονομία του είναι στα 320 χλμ. σε μεικτή χρήση έως 475 χλμ στην πόλη.

Το συγκεκριμένο μοντέλο τοποθετείται μεταξύ του eDeliver3 και eDeliver9 και η έλευση του έχει βοηθήσει (μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα) στην αύξηση των πωλήσεων κατά 300% στο φετινό τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Βέβαια το φετινό πρώτο τρίμηνο δεν μπορεί να συγκριθεί με το περσινό όπου τον πρώτο μήνα δεν είχαν ακόμα αρχίσει να πωλούνται τα μοντέλα της Maxus στην ελληνική αγορά.

Σχετικά Άρθρα