MENU

H ζωή μιας millennial make up artist στο Βανκούβερ

Πόσο κοστίζει η διαβίωση στην καναδική πόλη

Η 33χρονη makeup artist Kellsie Bain, μετακόμισε από την Αυστραλία στον Καναδά, τόσο για την καριέρα της, όσο και επειδή ήθελε να δει τον κόσμο πέρα από τη χώρα της.

Αν και είναι ευτυχισμένη στον Καναδά, της λείπουν ο καιρός, οι παραλίες και οι άνθρωποι στην Αυστραλία.

Η Bain, η οποία μεγάλωσε και έζησε στο Σίδνεϊ, επισκέφθηκε τις ΗΠΑ αρκετές φορές στα 20 της χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιών στη Νέα Υόρκη. Ονειρευόταν να μετακομίσει εκεί.

Ενώ το όνειρό της να μετακομίσει στην πόλη που “δεν κοιμάται ποτέ” μπορεί να μην έγινε πραγματικότητα -τουλάχιστον όχι ακόμα- το «ταξιδιωτικό μικρόβιο» δεν έφυγε και κατάφερε να μετακομίσει κάπου αλλού κα συγκεκριμένα στον Καναδά.

«Καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο ήταν, ειδικά ως Αυστραλή, να βγάλεις βίζα για τις ΗΠΑ. Ο Καναδάς είναι ακριβώς αυτό που περίμενα να είναι. Υπάρχουν μερικά πράγματα εδώ που με έχουν σοκάρει, φυσικά. Δεν πίστευα ότι το πρόβλημα των αστέγων θα ήταν τόσο σοβαρό».

Η βίζα της εγκρίθηκε σε δύο μήνες και η διαδικασία ήταν πολύ πιο απλή συγκριτικά με την αντίστοιχη για βίζα στις ΗΠΑ.

Μετακόμισε στον Καναδά το καλοκαίρι του 2022 και έκτοτε η βάση της βρίσκεται στο Βανκούβερ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διαμονής στο Βανκούβερ

Η Bain συμπεριλαμβάνει στα πλεονεκτήματα της διαμονής στο Βανκούβερ, τους ανθρώπους που ζουν εκεί, καθώς διαπίστωσε ότι είναι φιλόξενοι και γενναιόδωροι.

«Ήμουν εδώ μόνη μου, πράγμα που ήταν πρόκληση», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι άνθρωποι υποστήριξαν τόσο την ίδια όσο και την επιχείρησή της.

Υπάρχουν όμως και πλεονεκτήματα πέρα από τους ανθρώπους, όπως η τοποθεσία.

«Είναι μια πανέμορφη χώρα», δήλωσε. «Το τοπίο είναι εκπληκτικό. Μου αρέσει να βρίσκομαι κοντά στο νερό».

Η Bain, η οποία δήλωσε ότι ασχολείται με την ευεξία και τη γυμναστική, διαπίστωσε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι ζουν έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο ζωής και ότι αγαπούν την ύπαιθρο.

Αφού έζησε στην Αυστραλία και δεδομένης της δουλειάς της ως μακιγιέζ, η Bain ανέφερε ως ένα ακόμα πλεονέκτημα την εγγύτητα του Βανκούβερ σε άλλα περιοχές.

«Ο κύριος λόγος πίσω από τη μετακόμισή μου ήταν ότι άρχισα να λαμβάνω ενδιαφέρον από το TikTok μου», δήλωσε, σημειωτέον ότι διαθέτει πάνω από 100.000 ακόλουθους στο λογαριασμό της στο TikTok. Υπήρχαν άνθρωποι που ζητούσαν τις υπηρεσίες της και ως εκ τούτου ήθελε να είναι πιο κοντά στο σημείο όπου θα την χρειάζονταν οι πελάτες της.

Ενώ η Bain μετακόμισε εν μέρει για την καριέρα της, ήταν επίσης έτοιμη να δει πώς ήταν η ζωή έξω από το Σίδνεϊ, αφού ζούσε εκεί για τόσο πολύ καιρό.

«Ένιωθα ότι ήθελα πραγματικά να γνωρίσω περισσότερα πράγματα από τον κόσμο», τόνισε.

Ενώ βρίσκει ότι το καλοκαίρι μπορεί να είναι όμορφο, θεωρεί ότι ο καιρός και η θερμοκρασία γενικά είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα του να βρίσκεσαι στο Βανκούβερ. Της λείπει ο καιρός και οι παραλίες στην Αυστραλία.

Κόστος ζωής

Ένα άλλο θέμα είναι το κόστος ζωής. Διαπίστωσε ότι αυτό είναι αρκετά υψηλό.

Υπενοικιάζει γιατί προτιμά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ψάχνει για πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα. Το τρέχον ενοίκιο της είναι πάνω από 2.000 δολάρια Καναδά.

Η Bain έπρεπε να προσαρμόσει την εργασία της στον Καναδά

«Πριν από δύο χρόνια είχα μια επιχείρηση που απευθυνόταν περισσότερο σε πελάτες», δήλωσε. «Στο Σίδνεϊ, έκανα τέσσερις ή πέντε γάμους την εβδομάδα και μετά, τις ελεύθερες μέρες μου, είχα πελάτες που ερχόντουσαν στο σπίτι μου για να κάνουν μακιγιάζ».

Πιστεύει ότι οι Καναδοί δεν έχουν τόσο μεγάλη εμμονή με το μακιγιάζ όσο οι Αυστραλοί και οι Ευρωπαίοι.

Διαπίστωσε επίσης ότι το μακιγιάζ γάμου στον Καναδά είναι πιο εποχιακό από ό,τι στην Αυστραλία λόγω του έντονου χειμώνα. Με αυτό το δεδομένο, προσπάθησε να εργαστεί σε ένα σπα ξενοδοχείου για να βγάλει κάποια χρήματα, αλλά το έκανε μόνο για λίγο, καθώς, όπως είπε, δεν κέρδιζε πολλά.

“Έπρεπε ουσιαστικά να μεταμορφώσω ολόκληρη την επιχείρησή μου», είπε. “Ξεκίνησα μια διαδικτυακή επιχείρηση που πωλούσε masterclasses, εργαστήρια”.

Εκτός από το λανσάρισμα του masterclass την άνοιξη του περασμένου έτους, ασχολείται επίσης με τη δημιουργία περιεχομένου και παίρνει δουλειές μακιγιάζ στον Καναδά. «Αν βασιζόταν αποκλειστικά σε δουλειές μακιγιάζ και σε δουλειές που αφορούν πελάτες, θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να ζήσω εδώ».

Η Bain είναι ευτυχισμένη που ζει στον Καναδά και με τα θετικά που συνεπάγεται η παραμονή της εκεί. Ωστόσο, ούτε το όνειρό της για τη Νέα Υόρκη έχει βγει εντελώς από το μυαλό της.

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Αυστραλία, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι μου που θα ήθελε να ζήσει την εμπειρία της ζωής στις ΗΠΑ, έστω και για ένα ή δύο χρόνια», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα