MENU

e-ΕΦΚΑ: Διαγωνισμός για ακίνητο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας

Στόχος η αξιοποίησή του ως ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος

Ένας ακόμη δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τον e-ΕΦΚΑ με κατάθεση κλειστών προσφορών για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το ακίνητο «φιλέτο», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους 16 και Παπαρρηγοπούλου 2, στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την αναβάθμισή του και την αξιοποίησή του ως ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος.

Με βάση τους αναθεωρημένους όρους ο μισθωτής οφείλει να πραγματοποιήσει εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00 €) προ Φ.Π.Α.

Η διάρκεια μίσθωσης είναι 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης κατά δέκα (10) έτη.

Το οικονομικό αντάλλαγμα το οποίο θα καταβάλλει ο Μισθωτής στον e-Ε.Φ.Κ.Α., θα αποτελεί το αντικείμενο της Δεσμευτικής Οικονομικής Προσφοράς και θα περιλαμβάνει το:

  • Μηνιαίο Μίσθωμα.
  • Ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης της Α.Ε.Α.Σ., (Ανώνυμη Εταιρεία Αποκλειστικού Σκοπού, που θα συστήσει ο Ανάδοχος για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση και Φάκελο Δεσμευτικής Προσφοράς μέχρι την 06/03/2024, έως τις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22).

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή αλλοδαπής και ενώσεις ή κοινοπραξίες νομικών προσώπων ή φυσικών και νομικών προσώπων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με οποιονδήποτε συνδυασμό υποβάλουν κοινή Αίτηση και Φάκελο Δεσμευτικής Προσφοράς.

Ο Υποψήφιος θα πρέπει, είτε:

  • Να επιδείξει τεκμηριωμένη εμπειρία, εντός των πέντε (5) τελευταίων ετών (2019 – 2023), στη λειτουργία και διαχείριση τουλάχιστον ενός (1) ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος, δυναμικότητας άνω των 15 δωματίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
  • να αποδείξει χρηματοοικονομική ικανότητα για την υλοποίηση του έργου ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00 €), σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Όπως αναφέρεται στο τεύχος του διαγωνισμού, το προς εκμίσθωση τριώροφο διατηρητέο κτίριο, το οποίο έχει ανακαινισθεί δύο φορές, εδράζεται σε δύο οικόπεδα και ουσιαστικά αφορά δύο κτίρια τα οποία λειτουργικά έχουν συνενωθεί, συνολικής δομημένης επιφάνειας, σύμφωνα με τους τίτλους κτήσης, 1.152,00 τ.μ.

Το ενιαίο κτίριο κατασκευάστηκε περί το 1910 και διαθέτει ιδιαίτερα στοιχεία νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ενώ είναι διατηρητέο ως προς τις όψεις του και βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από την πλατεία Κλαυθμώνος και 260 μέτρων από την πλατεία Κοραή και τη στάση μετρό «Πανεπιστήμιο».

Σχετικά Άρθρα