MENU

Ανατροπή: Η νέα απόφαση του ΣτΕ για ψηλά κτίρια και ΝΟΚ του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Δικαιώνεται η απόφαση του Δήμου να εκδώσει εσωτερική διαταγή αναστολής έκδοσης των οικοδομικών αδειών

Με νέα του απόφαση, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνει το πράσινο φως για τη συνέχιση της μερικής αναστολής έκδοσης αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, με την ΕΔ 72/2024 απόφασή του, το ΣτΕ φαίνεται πως δικαιώνει την απόφαση του Δήμου να εκδώσει εσωτερική διαταγή αναστολής έκδοσης των οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) για να εξασφαλίσουν «μπόνους» δόμησης.

Η εν λόγω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναστέλλει -μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από την Ολομέλεια- την εκτέλεση απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την ακύρωση της εσωτερικής διαταγής του Δήμου 3Β.

Υπενθυμίζεται πως ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής -μετά από παρέμβαση του ΤΕΕ- είχε ακυρώσει τη σχετική απόφαση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για απόρριψη αιτήσεων έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση του ΝΟΚ.

Μάλιστα, κατά την απόφασή του ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης είχε τονίσει πως ο δήμος έχει «προς την παρούσα απόφαση υποχρέωση συμμόρφωσης χωρίς καθυστέρηση».

Πηγή άρθρου-φωτό: noupou

Σχετικά Άρθρα