MENU

Χ. Δούκας σε Γ. Στασινό για ΝΟΚ: Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ σε τηλεοπτική εκπομπή

Απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ, Γιώργου Στασινού, έδωσε με νέα του δήλωση ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Δούκας υπογράμμισε ότι απέναντι σε απαράδεκτες και επικίνδυνες αντιλήψεις, ο Δήμος της Αθήνας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τα συμφέροντα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο κ. Στασινός «ισχυρίστηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι για να προστατεύσουμε το περιβάλλον της Αθήνας πρέπει να φορτώσουμε την πόλη με χιλιάδες νέα κυβικά τσιμέντου και πολυώροφα κτίρια.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι για να προστατεύσουμε τις πόλεις, πρέπει να αφαιρεθεί από τις εκλεγμένες δημοτικές αρχές, η αρμοδιότητα του ελέγχου για το τί και πώς χτίζεται στις πόλεις τους.

Το προκλητικό κρεσέντο του προέδρου του ΤΕΕ ολοκληρώθηκε με επίθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την απόφαση που έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της πόλης».

Το «όχι» της Δημοτικής Αρχής Αθηναίων στα μπόνους για τα ύψη των κτιρίων

Υπενθυμίζεται ότι στις 13/5 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τάχθηκε κατά των μπόνους στα ύψη των κτιρίων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Δούκας είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μία πόλη τσιμέντου ή θα αλλάξουμε ρότα και θα δημιουργήσουμε μία πόλη που θα αναπνεύσει. Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και δεν αντέχει νέα μεγαθήρια. Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο αυτό που σήμερα υπογράφεται. Και νομίζω ότι είναι μία ιστορική στιγμή για την παράταξη μας, για τη δημοτική αρχή, αλλά και για την ΚΕΔΕ, διότι ήταν ομόφωνο το ψήφισμα της να προχωρήσουμε αντιδρώντας στα νέα μεγαθήρια, τους «πράσινους» ουρανοξύστες, οι οποίοι στην πραγματικότητα όπως επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιούνται για «green washing». Εμείς σήμερα στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων».

Σχετικά Άρθρα